Strzelone zza szyby auta, gdzieś w Alpach... Nazwę je "wyścig ze składem towarowym" ;D
12.
Wersja do druku
Strzelone zza szyby auta, gdzieś w Alpach... Nazwę je "wyścig ze składem towarowym" ;D
12.
Wczoraj przy ładnej pogodzie posiedziałem na tarasie, przy którym akurat klon zakwitł. Pszczółki bzyczą, latają, próbowałem je "upolować" ale za szybkie dla mnie ;) Pszczółki z reguły nie ostre, ale całość ma swój urok ;) robione MZ 60mm
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Przy okazji zapytam, czy ktoś testował 60mm z jakimś dodatkowym konwerterem makro? Daje to radę?
Polowań ciąg dalszy. Uparłem się by w weekend upolować bąka ;) jakkolwiek to śmiesznie brzmi - bąk to trudny cel bo szybki jak diabli. Dlatego prosze o wyrozumiałość co do ostrości. Jednocześnie stwierdziłem, że RAW i wywoływanie go to nie dla mnie. Wolę to co z puszki wychodzi. Za dużo opcji jak dla mnie i jedno zdjęcie zajmowało mi godzinę :) A tak to w puszce ustawię co chce i robię zdjęcie jakie chcę :)
No to lecimy:
Troszkę pokazówki bokehu z MZ 25mm
19.
20.
Reszta to już tylko MZ 60mm makro :)
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
Z kolejnym zdjęciem miałem problem, bo oryginał z aparatu wyszedł bardzo fajnie wyostrzony na oczka muchy. Zrobiłem kilka kadrów ale nie wiem który najlepszy - który najfajniej oddaje urok tej muszki. Proszę tu o opinię.
29.
30.
31.
32.
Bąk fajnie Ci wyszedł :)
mimo że to crop, to bardzo fajnie 30 i nawet 31;
jak się zagłębię w resztę postów to może coś dopiszę :)
pzdr
Hołek
eeeh, te 60mm to cudne szkiełko. A ja wolę te bąkowe :)
21 i 32 w mojej ocenie najładniejsze. Pozdrawiam.
Wybieram 30- ładnie wypełniony kadr muszką:-)
21 ślimak wyglądający zza trawy bardzo fajny. Co do muchy to najbardziej pasuje mi zbliżenie na 31.