Odp: Chińskie początki z E-M10
Ciekawe twarze seniorów, codzienność, życie ulicy. Fajnie się czyta Twoje opisy tu i na blogu. Bardzo interesująca jest taka codzienność z milionowej chińskiej "dziury" :) Jacy są Twoi studenci - czego słuchają, co czytają, w co grają. Co ich kręci. Co różni ichnich od naszych hipsterów...
Tematy-rzeki.
A gdybyś miał zapędy kulinarne, mógłbyś sobie sam pewnie upiec chleb - całkiem normalny ;)
Twój wątek został wyróżniony przez Jury penetrujące forum pod kątem Debiutów i wyróżniony tytułem Dobrego Debiutu.
W imieniu Jury i Administracji gratuluję.
Dodatkowym wyróżnieniem jest promocja na portalu: https://forum.olympusclub.pl/content...ebiut-edycja-I
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Popieram @apz-a.
ło jezu, się porobiło. Dzięki wszystkim!
Ravbog, rowniez gratuluję;)
Cytat:
Z przyjemnością zapoznaję się z wątkiem - tylko martwię się o kopcących papierochy autochtonów :wink:
Ano kopca na potęgę. Mao był namiętnym palaczem, więc przez lata nie było ani słowa o szkodliwości tytoniu. Ponad 300mln ludzi tu pali. Taki głupi nawyk, ale nadrabiają aktywnościa, wychodza do parków, grają w to i tamto. Ostatni dziadek z fają w zębach , swoje lata ma, ale jeszcze aktywny zawodowo. Ludzie maja zajęcia, to ich trzyma.
Cytat:
Jacy są Twoi studenci - czego słuchają, co czytają, w co grają. Co ich kręci. Co różni ichnich od naszych hipsterów...
W skrócie totalnie inny świat. Próbują naśladować zachód ale robią to na swój styl. Muzycznie/filmowo K-pop(koreA) i masówka z ameryki rządzi. do tego ostatnimi czasy koreańskie serialowe tasiemce zrobiły się bardzo popularne. Studenci....ano temat rzeka, może kiedyś na blogu coś szerzej
Do połowy czerwca foty pozostaną takie 'street'owe', na lato zrobi się bardziej podróżniczo, ale nadal będzie chińsko.
Cieszy mnie, że obrazki się podobają, ale brakuje mi komentarzy/uwag/krytyki. Podobny polski internet 'cięty' jest...:wink:
Nawet jesli nie chodzi o techniczne mankamenty, a jedynie subiektywne uwagi to tez będę 'dzwięczny'.
Miłego weekendu! U mnie już popołudnie-> wolneeeee!
pzdr!
2 załącznik(ów)
Przyszedł 12-40, przestało padać więc była jazda próbna.
21. Jeden z anonimowych bohaterów. To m.in. on mnie karmi na obczyźnie;) Smaży, czasem z żoną, naleśniki z jajkiem+marynowane warzywa i sos. Szybko, tanio i smacznie. On w robocie 7dni w tygodniu, i zawsze uśmiechnięty...
22. Kolejna garkuchnia. Szefowa robi 'chińską pizzę'. Nazwa pochodzi od podobnego kształtu. Sakowo to bardziej naleśnik niż pizza, ale tez daje radę. Na zdj. akurat po porze obiadowej wiec spokojnie można samemu zjeść. Szefowa wsuwa makaron od koleżanki stoisko(wózek) obok.
Załącznik 115006
23. A tu żadnego opisu, ot miejskie widoki...
Załącznik 115007
pzdr!
Cytat:
Zamieszczone przez
goroh
Przyszedł 12-40, przestało padać więc była jazda próbna.
21. Jeden z anonimowych bohaterów. To m.in. on mnie karmi na obczyźnie;) Smaży, czasem z żoną, naleśniki z jajkiem+marynowane warzywa i sos. Szybko, tanio i smacznie. On w robocie 7dni w tygodniu, i zawsze uśmiechnięty...
22. Kolejna garkuchnia. Szefowa robi 'chińską pizzę'. Nazwa pochodzi od podobnego kształtu. Sakowo to bardziej naleśnik niż pizza, ale tez daje radę. Na zdj. akurat po porze obiadowej wiec spokojnie można samemu zjeść. Szefowa wsuwa makaron od koleżanki stoisko(wózek) obok.
23. A tu żadnego opisu, ot miejskie widoki...
pzdr!
Kolega sympatyczny, taki misiwaty jest :-D.
Koleżanka makaronożerna, mina: podejdź tylko Ciebie też mniam!
Obie fajne.
Cytat:
Zamieszczone przez
goroh
Jeszcze jedno dzisiaj, ale znowu bez koloru, sorry jarovit;)
8
pzdr!
Świetna ta 8, proszę o więcej.
Cytat:
Zamieszczone przez
ravbog
/.../tylko martwię się o kopcących papierochy autochtonów :wink:
Ciesz się, że kopcą tylko papierochy, a nie jak onegdaj miasta i wsie.
1 załącznik(ów)
witam,
kolejny biznesmen z gastronomii:
22 a
Tu zastanawiałem się, i nadal zastanawam, czy nie lepiej zrobić 1x1 i obciać prawa stronę trochu...
22 b
Załącznik 115136
a, b, żadne?
pzdr