Odp: Zakup lustrzanki - co wybrać ?
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Wyleczysz się z tego prędzej, czy później. :) Dziś rozmawiałem z zapalonym Nikoniarzem w FotoJokerze, który stwierdził, że ma tonę szkieł i tak tego nie nosi, bo za ciężkie. Przyszedł po epm2.
Jedni kupują szkła do focenia, inni do noszenia...
Cytat:
Zamieszczone przez
bobdylan
Z drugiej strony znajdzie się wielu, dla których aparat bez wizjera to nie aparat. :wink:
To ja! To ja! To ja! :) Chociaż coraz częściej przekonuje się do ekraniku używając palca do wskazania punktu AF i wyzwolenia migawki.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Jedni kupują szkła do focenia, inni do noszenia...
Coś w tym jest, ja mam kilka szkieł starych tylko do mania, czyli mam...:wink: i tak foce właściwie jednym........
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
Chociaż coraz częściej przekonuje się do ekraniku używając palca do wskazania punktu AF i wyzwolenia migawki.
A nie, to ja tego używam najczęściej do przyszpanowania przed kimś kto się za bardzo nie interesuje fotografią (chociaż coraz trudniej o to bo komórki to teraz mają) :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Coś w tym jest, ja mam kilka szkieł starych tylko do mania, czyli mam...:wink: i tak foce właściwie jednym........
Krakman - to coś innego, ty jesteś po prostu sentymentalny :grin:
Dobry wizjer jest dobry ;-), znów napiszę coś pewnie niepopularnego, ale dla mnie dobry to wcale nie taki, który wygrał konkurs na jasność bądź wielkość, ale taki, który wyświetla istotne informacje - chociażby histogram/wskaźnik przepałów, i widzi świat takim jaki będzie na zdjęciu, a nie takim jakim jest. Reasumując - uważam, że generalnie EVF jest bardziej użyteczny od wizjerów optycznych.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Dobry wizjer jest dobry ;-), znów napiszę coś pewnie niepopularnego, ale dla mnie dobry to wcale nie taki, który wygrał konkurs na jasność bądź wielkość, ale taki, który wyświetla istotne informacje - chociażby histogram/wskaźnik przepałów, i widzi świat takim jaki będzie na zdjęciu, a nie takim jakim jest. Reasumując - uważam, że generalnie EVF jest bardziej użyteczny od wizjerów optycznych.
Nic dodać, nic ująć.