Odp: Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14 mm f/2,8 PRO
Tego obiektywu na razie nie przetestujesz, bo istnieje tylko jego makieta.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Będzie ciężko, bo jestem niezmotoryzowana, ale planuję być na tegorocznych targach FVF w Łodzi. Może będzie okazja potestować E-M10 z najnowszym 7-14. Planuję też wybrać się do Torunia - mam tam fajną bazę noclegową w Fort IV.
Może zajrzysz do Pucka - zaczynamy tam rejs w czerwcu, na pewno bedzie z nami ZD 7-14.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Może zajrzysz do Pucka - zaczynamy tam rejs w czerwcu, na pewno bedzie z nami ZD 7-14.
Nie wiem co będzie w czerwcu, na razie myślami nie wychodzę poza marzec.
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Będzie ciężko, bo jestem niezmotoryzowana, ale planuję być na tegorocznych targach FVF w Łodzi. Może będzie okazja potestować E-M10 z najnowszym 7-14. Planuję też wybrać się do Torunia - mam tam fajną bazę noclegową w Fort IV.
Może pomogę. Poniżej trzy zdjęcia na 7, 9 i 14 mm. Wykorzystałem obiektywy z dużego systemu: 7-14 i 9-18
Miłego oglądania :)
Załącznik 111016 Załącznik 111015 Załącznik 111017
W sumie nie bardzo było w czym pomagać, bo 1. Mam już szeroki kąt i zmiany nie planuję (ale lubię testować nowinki sprzętowe) 2. Bardziej ciekawa jestem jak 7-14 sprawdzi się w plenerze - konkretnie czy nie będzie zbyt dużej "beczki". Ale dzięki za dobre chęci - system nie pozwala mi dać + :(
Bodzip - robisz mi chrapkę na zoper szerokokątny obiektyw :)
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Ale pamiętaj - te zdjęcia nie były prostowane, żadne. Są doskonałe geometrycznie. Ale to szkła z dużego systemu. Jeśli softwarowe prostowanie obrazka ze szkieł mikro będzie na dobrym poziomie, to warto.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Mi na razie nie - ciągle mam świadomość ile ten obiektyw będzie kosztował. Nawet w OJ myślę, że w okol. 3000 PLN. Cieszę się, że Bodzip nie wstawił zdjęcia katedry gotyckiej, bo mogłoby być źle :D Źle ze mną rzecz jasna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Mi na razie nie - ciągle mam świadomość ile ten obiektyw będzie kosztował. Nawet w OJ myślę, że w okol. 3000 PLN. Cieszę się, że Bodzip nie wstawił zdjęcia katedry gotyckiej, bo mogłoby być źle :D Źle ze mną rzecz jasna.
Z katedrą widziałaś co zrobiłem - składanka z 5 szt i gotowe
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1392050243