Odp: Fujifilm X-T1 - plotki
Na ten rok zapowiedziane są dwa kolejne jasne teleobiektywy. A ceny trudno porównać, bo obiektywy Fuji są z reguły jaśniejsze albo w ogóle nie ma ich odpowiedników w m4/3 ze względu na inne zakresy ogniskowych. Bywają też niechlubne, jak np. XF 27, który nie wiem, jak chce konkurować ceną z Panasem 20 f/1,7.
Od jakiegoś czasu nie mam atencji do Fuji. Po tym jak tanio nabyłem tanio aparat HS10, tak bardzo szybko za bezcen się go pozbyłem,. Fotografowanie nim to była droga przez mękę z ustawianiem by wyszło jakieś zdjęcie do albumu .Mimo wszystko wolę jednak Olki
I pojawilo sie pare nowych zdjec, jest tez grip, jak pisalem wczesniej - z kontrolkami i zapewne miejscem na baterie :-)
http://translate.google.com/translat...me-info.com%2F
Ja się najbardziej cieszę z tego, że pewnie pojawią się jakieś usprawnienia w oprogramowaniu i wkrótce część z nich trafi do firmware'u X-E1 :)
czy ja zawsze muszę pierwsze na cenę patrzeć? no bo to ciekawi mnie najbardziej - czy będzie tańszy czy droższy od E-M1? bo gorszy CHYBA nie będzie :)
Fuji X poszło w jasne zoomy i stałki, czego konsekwencją są wielkie gabaryty owych i raczej mało przyjemne wysokie ceny. Niewiele drożej i w niewiele większych gabarytach mamy FF 6D i D610.
I niestety, nawet jeśli bardzo bym chciał to przypnę do korpusu X małego naleśnika, czy innego małego obiektywu. Pod tym względem (różnorodność szklarni) jednak m43 jest nie do pobicia, i bardzo daleka droga przed Fuji.
---------- Post dodany o 15:50 ---------- Poprzedni post był o 15:47 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
czy ja zawsze muszę pierwsze na cenę patrzeć? no bo to ciekawi mnie najbardziej - czy będzie tańszy czy droższy od E-M1? bo gorszy CHYBA nie będzie :)
Dużo wody w Wiśle upłynie (czy w jakiejś innej Warcie) aż Fuji dorobi się tak wszechstronnej szklarni jaką można użyć mając E-M1.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Fuji X poszło w jasne zoomy i stałki.....
no i dobrze, ciemnych kitów mamy dość w innych systemach :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
no i dobrze, ciemnych kitów mamy dość w innych systemach :)
Nie manipuluj moją wypowiedzią, proszę, bo to bardzo dziecinne.
Niektórzy idą w ciemne zoomy i niezbyt jasne stałki. Krzyż na drogę...
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Ja się najbardziej cieszę z tego, że pewnie pojawią się jakieś usprawnienia w oprogramowaniu i wkrótce część z nich trafi do firmware'u X-E1 :)
Byłoby fajnie, choć w sumie to już nie czuję jakiejś potrzeby usprawnień. Najważniejsze było dla mnie możliwość ustawienia minimalnego czasu przy auto ISO, a to już mamy :-)