Wrzuć w googlach zdjęcia nocne.
Ws. balansu bieli sugeruje się, aby ustawić na żarówkę.
Wersja do druku
Jesli ufasz aparatowi ustawiaj na Auto.Jesli nie musisz mierzyc.Gorzej jak jest sodowe,i inne razem pomieszane.Trza wtedy wyliczac(wyzsza szkola jazdy)
Po naszemu najlepiej zapamietac co mialo biala barwe i w obrobce tym elementem sie sugerowac,albo rawa na poczatek w tych warunkach na wzornik i pozniej to juz z gorki.
Tu na tej fotce zasugerowalem sie barierka obok kparki w pialo czerwone pasy.Załącznik 130998Reszta wyszla automatycznie.Choc nasycenie niebieskiego mozna zmniejszyc
Fakt, niezły plan. Przed chwilą próbowałem ustawić WB na światła koparki ale wyrzuca mi komunikat o zbyt jasnym punkcie. Trochę wyższa szkoła jazdy.
Mirku - Ty to jesteś wszędzie :)
Z balansem bieli to zawsze kłopot, ale podczas wywoływania z RAW można jeszcze coś niecoś wyciągnąć.
Dawno Cię tu nie było ;)
Coraz rzadziej wychodzę z domu tylko po to żeby zrobić kilka zdjęć. Zazwyczaj mam przy sobie MJU-2 i to nim robię zdjęcia, ale trudno jest szybko zrobić 36 zdjęć. A gdy go zapomnę używam komórki - i to z niej jest dzisiejsze zdjęcie :) Świetną masz stopkę - zrozumiałem to po roku.