Odp: jackowlew Open Skies
Jackowlew teraz to już jestem pewien że koło w trakcie lądowania pokazujesz :-). A komin wraz z cieniem fajnie się prezentuje. Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
Kraftwerk swietny.
To chyba nie jest to - brak charakterystycznych chłodni kominowych, nie widać też obecności rzeki. Może jackowlew rozwieje wątpliwości co jest na focie nr 19?
Cytat:
Zamieszczone przez
Operator
To chyba nie jest to - brak charakterystycznych chłodni kominowych, nie widać też obecności rzeki. Może jackowlew rozwieje wątpliwości co jest na focie nr 19?
Niestety nie mam zielonego pojęcia co to za ukraiński zakład,po prostu nie znam się.
---------- Post dodany o 20:36 ---------- Poprzedni post był o 20:33 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Jackowlew teraz to już jestem pewien że koło w trakcie lądowania pokazujesz :-)
Bo to takie charakterystyczne z dymkiem.Dzięki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Operator
To o czym piszesz dotyczy elektrowni/elektrociepłowni. Tam zaś widać rurociągi, i komin - wygląda mi to na ciepłownię. Może miejską lub przemysłową? Tego już nie widać co ona zasila.
No proszę jak ładnie czytacie zdjęcia Open Skiesowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
To o czym piszesz dotyczy elektrowni/elektrociepłowni. Tam zaś widać rurociągi, i komin - wygląda mi to na ciepłownię. Może miejską lub przemysłową? Tego już nie widać co ona zasila.
Skoro są rurociągi może to gazownia?
Gazownie miały charakterystyczne zbiorniki ( Jeśli mówimy o gazowni jako o wytwórni gazu z węgla ), takie z kratowniacami na zewnątrz i ruchoma pokrywą górną. A to może być ciepłownia opalana gazem. Zauważ, że nie widać dymu...
Cytat:
Zamieszczone przez
jackowlew
No proszę jak ładnie czytacie zdjęcia Open Skiesowe.
Oni też szpiony i babę udają.:mrgreen: Na pewno ciepłownia, prawdopodobnie gazowa, brak hałd z węglem, rurociąg standardowy do przesyłu pary, wzdłuż niego żółta (chyba ) rura prawdopodobnie z gazem. Nie widać torów kolejowych. To moje obserwacje. :grin: podpisane : J-57
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Gazownie miały charakterystyczne zbiorniki ( Jeśli mówimy o gazowni jako o wytwórni gazu z węgla ), takie z kratowniacami na zewnątrz i ruchoma pokrywą górną. A to może być ciepłownia opalana gazem. Zauważ, że nie widać dymu...
Istotnie dymu nie widać, ale może to być spowodowane różnymi czynnikami : zakład jest nieczynny lub w remoncie, ma przerwę eksploatacyjną spowodowaną awarią, czy też przyczyna jest bardziej prozaiczna - Rosja zakręciła kurek! :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Oni też szpiony i babę udają.:mrgreen:
Tak si,ę domyśliłem że znają się na tych klockach:)