Odp: Które tele lepsze do mikro 4/3
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Rozumiem, że to tele masz już w posiadaniu albo co najwyżej do końca roku będziesz miał? Pochwal się zdjęciami. Z chęcią zobaczę.
Sprzęt już jest, ale na razie, to jestem nieźle wystraszony, bo przyszedł EM1 z 3 obiektywami, a ja do tej pory tylko na kompaktowych megazumach. Musze się dopiero nauczyć, gdzie co jest, bo tu wszystko jest dla mnie nowe. Rozpakowałem paczkę jak już zachodziło słońce. Oczywiście wszystkie 3 spróbowałem. Tele AF rozpaczliwie szukało punktu zaczepienia i na pewno obiektyw marzeń to to nie jest - raczej lepszy rydz niż nic [no ale to chyba było wiadomo już ze wcześniejszych rozważań]:|
Dobasowi nie zagrożę:mrgreen:
PS. na razie :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
Ostatecznie padło na Olympus M.Zuiko Digital 75-300 mm f/4.8-6.7 ED II...
Według mnie najlepszy wybór :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
zdecydowała przesłanka, którą źle zrozumiałem :oops:
Przesłanka? A może POsłanka? :D One to potrafią człowiekowi w głowie zamącić :D :D :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Przesłanka? A może POsłanka? :D One to potrafią człowiekowi w głowie zamącić :D :D :D
Niestety nie mam aparycji Agenta Tomka i na mnie żadna POsłanka nawet nie spojrzy :wink: chyba, że jej olkowym tele sekretne fotki zrobię, ale jasno musi być :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
Niestety nie mam aparycji Agenta Tomka i na mnie żadna POsłanka nawet nie spojrzy :wink: chyba, że jej olkowym tele sekretne fotki zrobię, ale jasno musi być :-P
A mówiłam, że Olek wolny i ciemny. Jednak w świetle tego, co pisała klikacz (że oba podobnie się zachowują) i ceny Olka w OJ, myślę że dobrze wybrałeś. Pierwsza wersja Olka, którą ja miałam okazję testować, kosztowała ponad 3000 PLN !!! Za tę cenę ten obiektyw to jakieś grube nieporozumienie było.
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Według mnie najlepszy wybór :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
A mówiłam, że Olek wolny i ciemny. Jednak w świetle tego, co pisała klikacz (że oba podobnie się zachowują) i ceny Olka w OJ, myślę że dobrze wybrałeś. Pierwsza wersja Olka, którą ja miałam okazję testować, kosztowała ponad 3000 PLN !!! Za tę cenę ten obiektyw to jakieś grube nieporozumienie było.
O proszę jak się ładnie zgadzamy :)
Ja dziś po raz pierwszy zapiąłem swoje ZD 50-200 do EM1.
Ostrzył szybko, pewnie i przyjemnie.
warunki- przyzwoicie oświetlone pomieszczenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Ja dziś po raz pierwszy zapiąłem swoje ZD 50-200 do EM1.
Gdybym swój zestaw nie kupował na rynku, tylko w OJ, to mógłbym mieć ten obiektyw i jeszcze na krótką stałkę by starczyło:twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
Gdybym swój zestaw nie kupował na rynku, tylko w OJ, to mógłbym mieć ten obiektyw i jeszcze na krótką stałkę by starczyło:twisted:
Za najlepsze tele uważam ZD 50-200, ale tylko do wyjścia mZD 40-150/2,8, zapowiada się hit, ktory być może zwolni mnie od konieczności zakupu E-M1, zobaczymy....
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
ale tylko do wyjścia mZD 40-150/2,8, zapowiada się hit, ktory być może zwolni mnie od konieczności zakupu E-M1, zobaczymy....
to do niego zapowiadany był też telekonwerter?