No cóż, napytanie co zabrać odpowiem niezbyt ładnie bo pytaniem: a dużą masz walizkę? Jak tak, to biez wszystko, nawet od znajomych i sąsiadów, tylko czy starczy Ci wtedy czasu na coś innego?
Wersja do druku
No cóż, napytanie co zabrać odpowiem niezbyt ładnie bo pytaniem: a dużą masz walizkę? Jak tak, to biez wszystko, nawet od znajomych i sąsiadów, tylko czy starczy Ci wtedy czasu na coś innego?
Bierz aparat + ładowarkę + 14-42 i kart pamięci ile wlezie (albo lapsa do zgrywania RAWów). Udanych zdjęć. Wrócisz, założysz swój wątek, pokażesz te najlepsze i dowiesz się, dlaczego są złe :P
Dzięki temu te z następnych wakacji będą lepsze.
To czekamy na wakacyjne fotki !!! ;)
Zwróć uwagę na jeszcze jeden niuans. E-420 ma wizjer tunel. Na 14 mm obraz będzie wyglądał jak baaardzo daleki. Nic bardziej mylnego - piszę z autopsji (miałem E-400). Dobrze, że bierzesz lapka, będziesz widział różnicę.
Rób RAW + jpg
Po to, żeby w przyszłości, jak troszkę ogarniesz temat, miał z czego obrabiać zdjęcia. Ale to później :wink:
ok już wiem :D poczytałem na necie :D
Aby Ci uwydatnić różnicę między RAW a jpg popatrz w poniższe zdjęcia. Obraz więcej powie niż 1000 słów.
Pierwszy jpg, drugi raw
Załącznik 90179Załącznik 90178
o kurde, dość różnica duża... Wszystko już jasne ;) Znów głupie pytanie... Tak jest jak się dopiero zaczyna, sory wszystkim za te pytania dla was oczywiste ;). Można robić zdjęcia w 2 formatach jednocześnie?