Odp: Gdzie trzymacie kopie plików?
kaczy - czytaj cały wątek, a nie wybrane posty. Prosiłem o odniesienie się do aktualnego porównania - http://www.tanibackup.pl/oferta/bezp...orownanie-cen/ Wiarygodności, cen i możliwości. Co do dropboxa... http://niebezpiecznik.pl/post/dropbo...wac-bez-hasla/
Cytat:
Zamieszczone przez
olek25
.
Cóż nie ma nic doskonałego, nawet największym zdarzają się wpadki i niebezpieczne niespodzianki, może stąd ta promocja na dodatkową przestrzeń...
Co do backupu - dwa 1 terabajtowe dyski zewnętrzne (bez połączenia z Dropboxem :wink:), do tego najważniejsze zdjęcia dodatkowo na płytach BD i na razie wystarczy. Producentów jest wielu, nie polecam WD, miałem dwa dyski, niestety obydwa padły i nie dało się nic z nich wyciągnąć :cry:.
No i właśnie dlatego uważam, że rozwiązanie dla firmy powinno być płatne, bo przy darmówce różne rzeczy się zdarzają.
Kiedy chodzi o dane firmowe i rzeczy do których nikt nie powinien mieć dostępu to nie ma jaj, rozwiązanie powinno być pewne i sprawdzone, ale każdy sam decyduje o swoich plikach.
[QUOTE=kamil_andrzej;951428]
Cytat:
Zamieszczone przez
Syd Barrett
Z ciekawości - w jaki sposób dostać 50GB? Na oficjalnej stronie jest napisane, że za polecanie można rozszerzyć konto o 16GB. Kiedyś były podobno sprzedawane za kilka/kilkanaście zł dodatkowe pojemności na Allegro, które później sukcesywnie były wyłączane przez Dropbox z racji przekrętu.
Sam byłem zdziwiony dodatkową ilością. Dokładnie to dodatkowe 48GB na 12 miesięcy.
Te dodatkowe 48 GB to za dodatkowe urządzenie. Przykładowo: miałeś zainstalowanego DBxa na kompie, a dołożyłeś sobie tę samą aplikację na telefonie lub tablecie.
Ja dostałem za telefon z Androidem.
Powinieneś dostać maila z informacją. Zresztą od miesiąca DropBox jest już w języku polskim. Też powinieneś dostać maila z informację i linkiem do aktywacji polskiej wersji językowej.
[QUOTE=Bodzip;952490]
Cytat:
Zamieszczone przez
kamil_andrzej
Te dodatkowe 48 GB to za dodatkowe urządzenie. Przykładowo: miałeś zainstalowanego DBxa na kompie, a dołożyłeś sobie tę samą aplikację na telefonie lub tablecie.
Mi dali chyba tylko z 2 GB za instalację dropboxa na Androidzie.
Wiem, że były jakieś promocje na dodatkową przestrzeń do telefonów Samsunga.
Nawet znalazłem to info w ich regulaminie
Cytat:
Czy mój telefon lub tablet marki Samsung uprawnia mnie do uzyskania bezpłatnego miejsca w ramach promocji?
Jeśli posiadasz nowy telefon lub tablet marki Samsung z zainstalowaną aplikacją Dropbox, możesz uzyskać 48 GB bezpłatnego miejsca nawet na dwa lata. Warunki, które musisz spełnić, aby móc skorzystać z promocji:
- Aplikacja Dropbox musi być fabrycznie zainstalowana na Twoim urządzeniu.
- Musisz ukończyć przynajmniej pięć kroków z naszego przewodnika Wprowadzenie.
- Twój operator musi uczestniczyć w promocji.
Ja też rozszerzyłem w zimę konto DropBoxa do 50GB bo mam telefon na androidzie.
Ale najlepszy backup wg mnie zaproponował Marcin Dobas - SyncToy + zewnętrzny dysk i 2-3 razy w miesiącu robie kopię swoich plików. Mnie takie rozwiązanie odpowiada.
+500M za instalkę na Androidzie - dzisiaj.
[QUOTE=Bodzip;952490]
Cytat:
Zamieszczone przez
kamil_andrzej
Powinieneś dostać maila z informacją. Zresztą od miesiąca DropBox jest już w języku polskim. Też powinieneś dostać maila z informację i linkiem do aktywacji polskiej wersji językowej.
Mam zainstalowanego dropboxa na kilku urządzeniach (tablecie też) dodatkowo współdzielę przestrzeń dyskową z innymi osobami. Mail informacyjny niestety nie był jeszcze po polsku ale wyraźnie w nim zaznaczono, że z racji zainstalowania dropboxa na tablecie. Wszystko się zgadza, tajemnic żadnych nie ma. A przestrzeń dyskowa zawsze się przyda.
I nie mieliście problemów z dropboxem? Czy po prostu akurat nie korzystaliście z tego, kiedy rzeczywiście te problemy były?