Odp: Kenko DG Auto Extension Tube + mZD 60 Makro
Witam
dzisiaj doszły do mnie te pierścienie http://www.ebay.com/itm/Pro-Meike-10...item3cd17676a9 , cena wyszło razem z tracking number około 170zł, to całkiem przyzwoicie. Pierścienie wyglądają na porządnie wykonane, mocowania metalowe. Działają to mogę powiedzieć wszystkie dane są przenoszone. Jedna uwaga w komplecie z pierścieniami nie ma dekielków. A warto założyć jak stoi na półce co by się nie kurzyło. Wziąłem od korpusu i obiektywu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Olo73
Witam
dzisiaj doszły do mnie te pierścienie
http://www.ebay.com/itm/Pro-Meike-10...item3cd17676a9 , cena wyszło razem z tracking number około 170zł, to całkiem przyzwoicie. Pierścienie wyglądają na porządnie wykonane, mocowania metalowe. Działają to mogę powiedzieć wszystkie dane są przenoszone. Jedna uwaga w komplecie z pierścieniami nie ma dekielków. A warto założyć jak stoi na półce co by się nie kurzyło. Wziąłem od korpusu i obiektywu.
Ja z Kenko też niestety dekielków nie dostałem. Jak długo czekałeś na przesyłkę?
Wiecie. Dekielki są drogie i trzeba na czymś oszczędzać :wink:.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Wiecie. Dekielki są drogie i trzeba na czymś oszczędzać :wink:.
Tam obowiązuje wciąż stare chińskie przysłowie: "kto centa nie ogląda, dolara nie zobaczy"... (wersja australijska).
o6.06 złożyłem zamówienie i zapłacilem, 07.06. dostałem mail, że wysłali. 17 odebrałem.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Tam obowiązuje wciąż stare chińskie przysłowie: "kto centa nie ogląda, dolara nie zobaczy"... (wersja australijska).
Na szczęście olek jeszcze dekielki do obiektywów dodaje. Bogaci się na osłonach i pokrowcach.
No dobra, moje Meike też już są w Polsce, odebrane dzisiaj rano.
Wygląda to tak:
A efekt zbliżenia jest taki:
1. 20/1.7 bez pierścieni:
2. 20/1.7 + 10mm:
3. 20/1.7 + 16mm:
4. 20/1.7 + 26mm:
Jako że w ogóle oryginalnych nie ma, a między Kenko a Meike nie wiem czy leży duża różnica to raczej te drugie zyskają większą popularność na świecie :)
Tak na oko to nie widzę większych różnic. U większości wygra cena. U niektórych fakt, że słyszeli nazwę Kenko a już Meike nie. No i najważniejsze.
Kenko można kupić już w polskim sklepie. Co prawda cena jest spora, ale dla niektórych gwarancja jest istotna.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Co prawda cena jest spora, ale dla niektórych gwarancja jest istotna.
Wiesz co, w przypadku tych pierścieni to ja wolę kupić 4 komplety Meike w cenie jednego Kenko... Co bo tu ma się popsuć? Najwyżej strzeli Ci jakaś sprzężynka od jednego z pinów, ale to też raczej nie za szybko... Tu nie ma żadne elektroniki, tylko styki 1:1.
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Wiesz co, w przypadku tych pierścieni to ja wolę kupić 4 komplety Meike w cenie jednego Kenko... Co bo tu ma się popsuć? Najwyżej strzeli Ci jakaś sprzężynka od jednego z pinów, ale to też raczej nie za szybko... Tu nie ma żadne elektroniki, tylko styki 1:1.
Też tak myślę. Szczególnie w wypadku tak taniego produktu. Ale widuję różnych osobników, którzy mają odmienne podejście do zakupów.