Fakt, nic straconego - przyjedziesz do mnie, są pola naftowe. Gdzieś w moim wątku by trzeba pokopać, a i w wątku zlotu w Nowicy.
Wersja do druku
Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum...władca Dubaju, premier Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
Słowa wypowiedziane przez Sheika Mohammeda "Większość ludzi mówi że, robimy wielkie rzeczy. Planujemy, mamy osiągnięcia. Wahamy się, i ruszamy dalej. Jesteśmy żywym dowodem, że kiedy ludzie mają odwagę i zaangażowanie, aby przekształcić marzenia w rzeczywistość, że nic nie może ich powstrzymać. Dubaj jest tego żywym przykładem. "
foto i tekst internet
"Jesteśmy żywym dowodem, że kiedy ludzie mają odwagę i zaangażowanie, aby przekształcić marzenia w rzeczywistość, że nic nie może ich powstrzymać. Dubaj jest tego żywym przykładem. "
Może, może :)
A ropa, a kasa, a wielki brat ... :)
Pozdrawiam i życzę spełniania marzeń - takich jak w Dubaju :)
W centrum handlowym "The Dubai Mall" znajduje się 120 kawiarni i restauracji. Masa różnych sklepów, od ekskluzywnych po bardziej przystępne, znane marki. Towary z całego świata. Podczas zwiedzania w oczy rzuca się ogromna ilość imigrantów, którzy wykonują wszelkie prace. Dzięki zyskom z ropy naftowej Dubajczycy mogą sobie pozwolić na komfortowe życie. Stanowią 20% ludności emiratu. Dostają duże wsparcie od władz (na założenie rodziny 450 000 EUR).
jedno z wejść do "The Dubai Mall"
zgoda na foto
oczekiwanie na podprowadzenie auta
chłopcy do podprowadzania aut
Rolls-Royce Phantom
Kandura - czyli tradycyjny strój Emiratczyków (ale nie tylko, we wszystkich krajach Półwyspu Arabskiego panowie noszą mniej lub bardziej podobne stroje, również zwane kandurami)
kobiety ubrane na czarno
Świetny reportaż. Talerz z lądowiskiem i kortem to chyba najlepsze zdjęcie. :) Samochodzik też niczego sobie. Tak w ogóle to nieźle sobie tam żyją. Tyle, że żal mi tych kobiet w czarnych chałatach...
Zdjęcie Rolls-Royca świetnie ci wyszło. Nie masz może tego Ferrari co za nim stoi? :)
Samochody na drobne zakupy w centrum handlowym...
Ja bym się bała tego dotknąć, a co dopiero klapnąć za kółkiem. A wciśniecie guziczka i ruszenie... Ajć...
Świetne zdjęcia. Auta też niczego sobie :)