Wyjątkowo wybrałbym bez twarzy :)
52B - najlepiej uchwycone
Pozdr
Wersja do druku
Wyjątkowo wybrałbym bez twarzy :)
52B - najlepiej uchwycone
Pozdr
Mimy (mimowie?) atakują:
54. Z kulką
Załącznik 100660
55. Miagi
Załącznik 100661
Wybieram 52C jeśli już. Fajnie wzrok panie prowadzą :wink:
Trochę zaniedbałem wątek, ale na szczęście nie zaniedbałem robienia zdjęć. Garść zdjęć z aparatu Panasonic GF1, którym miałem przeogromną frajdę się pobawić przez jakiś czas:
Coś z architektury:
56.
Załącznik 104099
57.
Załącznik 104100
i coś z ulicy:
58.
Załącznik 104101
Trochę z Wrocławia
59.
Załącznik 110254
60.
Załącznik 110256
61. Mkną po szynach niebieskie tramwaje :)
Załącznik 110255
Ooo, tramwaj mi się wyjątkowo podoba. Bardzo fajne :D
Btw. choinka jeszcze stoi?
jak robiłem te zdjęcia to choinka jeszcze stała, na szczęście już jej nie ma. Nie podoba mi się wrocławska choinka, tak samo nie podobają mi się jarmarczne budy szpecące do roku rynek pod dumnym hasłem bożonarodzeniowego jarmarku.
62.
Załącznik 110480
63.
Załącznik 110478
64.
Załącznik 110479
Baty Ci się należą za druta na 60 i słupa na 64. Za duży jesteś na takie paskudy.:-P
jak ja mogłem nie zauważyć tego druta na 60? skupiłem się na łączeniu 3 zdjęć i prostowaniu perspektywy, a pominąłem to co w kadrze. Tak to jest jak człowiek za bardzo skupia się na detalach - nie ogarnia całego kontekstu.
co do 64 to nie, nie i jeszcze raz nie. Słup jest elementem zdjęcia. Już tłumaczę dlaczego.
Widziałem tą rzeźbę (Opowieści ceramiczne) wcześniej, jak jeszcze nie była w gablocie za szkłem. Najpierw ceramiczne postacie siedziały na murku, potem na jednej z ławek ze zdjęcia nr 63. Siedziały razem, obok siebie.
Na moim zdjęciu jedna z postaci została oddzielona od reszty. Siedzi osobno, dalej od pozostałych. Dodatkowymi elementami tworzącymi dystans jest ów metalowy słup oraz sposób, w jaki pada światło. Podczas gdy dwie postaci po prawej stronie kadru wygrzewają się w słońcu, trzecia została zepchnięta w cień. To było to, co mnie zainteresowało.
Podobnie jak Ty zrobiłem też wersję bez tej poprzeczki, ale tak szybko jak skończyłem robić, tak szybko ją usunąłem :)