Ja u siebie nie zaobserwowalem takiego problemu. Lampa bez problemu wyzwala. Być może inna farba zastosowana, która jest lepszym przewodnikiem.
Wersja do druku
Już wiem dlaczego nie zaobserwowałem tego problemu. W tym miejscu nie ma farby. jest fabrycznie niepomalewane. :)
Odpowiadając:
- kanały są te same
- bateria full naładowana
- zestaw wyzwalaczy działa z D300s
- Wszystko wygląda czysto
BTW. Mam zestaw do nikona i na innych forach pisze ze ma inaczej ułożone styki niż w OM-D
to jeszcze sprawdź czy środkowy (ten największy) pokrywa się ze stykiem środkowym wyzwalacza (zobacz wysokość czy go w ogóle dotyka) pozostałe styki zaklej na chwilkę i zobacz czy wtedy zadziała, może któryś ze styków bocznych zakłóca pracę
Takie głupie pytanie... nie masz przypadkiem wyłączonego błysku w menu aparatu?
Czasami w stresie można takiego drobiazgu nie zauważyć...
Ja fabrycznie w tych miejscach co pokazałeś mam wytarty/nie lakierowany 0.5 cm pasek "gołej" blachy....dobre jest to że jak mam wsunięty pare mm nadajnik to dioda komunikacyjna świeci się....ale jak wsunę wyzwalacz do końca to gaśnie...ehh
podepnę się pod ten temat. Próbowałem coś wybrać i pogubiłem się w mnogości tych wyzwalaczy. Czy są jakieś szczególnie polecane czy to wszystko ta sama chińszczyzna w różnych pudełkach? Do Nikona potrzebuję czegoś porządnego
Jeżeli do Nikona i do studia to ja szczerze polecę Yongnuo 603n.
Bardzo fajne i wygodne jest to że nadajnik może być odbiornikiem i niebagatelne znaczenie robi tu zasilanie (paluszki małe a nie dziwne inne baterie)
Z wyzwalaczami ttl nie miałem styczności.
PocketWizard - króluje w wyzwalaczach najwyższej jakości
studio to dużo powiedziane :) Braciakowi trzeba kupić coś żeby na kwiatki i inne takie sobie świecił. TTL niepotrzebny raczej ale może przydałaby się możliwość synchronizacji z krótkimi czasami.