Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)
Opisz co pokazują zdjęcia.
Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sabkon
MRU - 35km tuneli podziemnych, rożnego rodzaju instalacji i pomieszczeń (na razie kilka fotek)
Odpowiem Ci tak jak Łukasz z Olka na Fejscie co mnie zawsze bawi do łez. Bardzo NAM się podoba, czekamy na więcej :). Pewnie go tam przy biurku z pięciu siedzi :D
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Opisz co pokazują zdjęcia.
Racja skoro to Twój KONIK :)
---------- Post dodany o 23:19 ---------- Poprzedni post był o 23:16 ----------
Panowie zaskoczcie czymś "odjechanym" aby było można wstawić coś z tego wątku do fotografii listopada :)
Tunele jak tunele, które to konkretnie to musiał bym sobie przypomnieć :), na ostatnim zdjęciu widok od spodu kopuły pancernej obserwatora piechoty Panzerwerku PzW. 724, w dość dobrym stanie zachowana, stanowisko dla żołnierza obracało się o 360 stopni, na zdjęciu widać przekładnie zębatą.
---------- Post dodany 15-11-12 o 00:13 ---------- Poprzedni post był 14-11-12 o 23:58 ----------
Chciałem mapę tuneli zamieścić ale widzę, że tylko do 1MB można wgrywać pliki. Może jutro gdzieś umieszczę.
Trochę niemieckich wynalazków z poligonu rakietowego Rąbka koło Łeby
---------- Post dodany o 13:08 ---------- Poprzedni post był o 13:02 ----------
I jeszcze SdKfz 251 Hanomag z Chudowa
Bardzo dokładna mapa tuneli MRU
http://www.sabkon.com/mru_plan.pdf
Nazwy oznaczają dworce kolejowe, numerki oznaczają panzerwerki
1 załącznik(ów)
MRU - Betonowe kopuły pozoracyjne (unikatowe 4 kopuły betonowe, na zdj. 2 szt.) Ich celem była dezinformacja i wprowadzenie zwiadowców Związku Radzieckiego w błąd, na mapach nanieśli w ich miejscach 4 stanowiska dział przeciwpancernych.
Załącznik 74022
Ciekawie sie zapowiada w tym watku :-)
Będzie bardzo ciekawie, jak ja wszystko znajdę i zrobie nowe foty.:wink::grin:
4 załącznik(ów)
MRU - zęby smoka - żelbetonowa zapora przeciwpancerna oraz rów przeciwpancerny. Były w stanie zatrzymać każdy czołg. Wada - zdradzały linię obrony wroga.
Załącznik 74024Załącznik 74026Załącznik 74023Załącznik 74025
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
Ciekawie sie zapowiada w tym watku :-)
To wrzucaj jak coś masz :)
Ja w pięknych jachtach i żaglowcach się nie udzielę bo nic nie mam.
---------- Post dodany o 22:44 ---------- Poprzedni post był o 22:43 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
sabkon
MRU - zęby smoka - żelbetonowa zapora przeciwpancerna oraz rów przeciwpancerny. Były w stanie zatrzymać każdy czołg. Wada - zdradzały linię obrony wroga.
Powoli widać, że to Twój KONIK :)
---------- Post dodany o 22:45 ---------- Poprzedni post był o 22:44 ----------
romek1967 ładne fotki :)