-
1 załącznik(ów)
Burza nad Opolem 2015
Po dłuższej przerwie zdjęcie burzowe :)
Załącznik 155687
[ Olympus + Fish ]
-
-
całkiem niezła przerwa w wątku :-P
ostatnie owszem moment ok - ale IMO tylko to
żółcie zabijają, to co się dzieje u góry - winieta (?) :roll: odbiera całą radość z foty
podpis też słaby jest...
-
1 załącznik(ów)
Okoliczności były średnio sprzyjające w tym deszczu, stąd czarna góra - to efekt lekkiego prostowania fisha oraz zasłaniająca część okna gdyż padał deszcz i nie dało się za bardzo wysunąć aparatu na parapet, byłby mi do tego potrzebny prawie-wodoszczelny e-m5 i olympusowy fish, ale nie posiadam takowych i raczej nie będę miał w najbliższych latach.
Co do żółci na dole to taki paskudny zafarb lamp - chyba ledowych na zbyt długim czasie, pokombinuję jeszcze z obróbką, może uda się to wyeliminować, jakoś nie miałem okazji wcześniej stosować LiveComposite który rozwiązał by ten problem, kilka dni później pierwszy raz użyłem tej funkcji i efekty zaskoczyły mnie pozytywnie, poniżej zdjęcie z około 2 i pół godzinnego naświetlania:
Załącznik 155774
-
9 załącznik(ów)
Zdjęcia z gaszenia pożaru lasu niedaleko Opola, zdjęcia co prawdę zamieszczałem w wątku lotniczym, ale czym dłużej na nie patrzę tym bardziej mi się podobają i w swoim wątku też mogą być, jeszcze dorzucę film z tej akcji, ja tylko wgram na YT
Załącznik 156400Załącznik 156401Załącznik 156402Załącznik 156403Załącznik 156404Załącznik 156405Załącznik 156406
-
Ładnie uchwycona akcja i ostrość. Na trzecim coś w rodzaju tęczy się nawet pojawiło.
-
2 załącznik(ów)
Dawno nic nie zamieszczałem, ale ostatnio miałem okazje zrobić kilka zdjęć na ciekawej imprezie:
Załącznik 194080
Załącznik 194079
Zdjęcie także w galerii [ link ]