Odp: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
To tym bardziej by się jej przydało. Znaczy się trwnikowi i ścieżce i ławce.
Pozdr
Wcześniej napisałem, że na szybko wyrzuciłem dwie osoby i pewnie na szybko maznąłem po trawniku i tak wyszło :). Nie chciało mi się nad tym siedzieć bo dużo innej pracy miałem wiec poleciałem po łebkach a wrzuciłem ją jako trochę inną panoramę niż standardowe w szerz :)
Latarnia strasznie dziwnie wyszła. Bo nicy budynki dookoła mają prawidłową perspektywę, a ona leci.
Zamek pokolorowany w stylu "Top Gear shot", ale drzewa za to fajne.
Fota z latarnią to panorama w szerz i w górę złożona od 5 do 7 zdjęć (nie pamiętam bo to 1,5 roku temu robiłem) dla tego latarnia leci bo foty z góry panoramy są robione pod górę. Musiałbym robić wszystkie zdjęcie z poziomu połowy latarni aby wszystko w miarę jakoś wyszło.
Co do zamku to fota robiona w programie "DRAMATYCZNA TONACJA" z Olka. Szczerze to ja jestem fanem tego programu z automatu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Fota z latarnią to panorama w szerz i w górę złożona od 5 do 7 zdjęć (nie pamiętam bo to 1,5 roku temu robiłem) dla tego latarnia leci bo foty z góry panoramy są robione pod górę. Musiałbym robić wszystkie zdjęcie z poziomu połowy latarni aby wszystko w miarę jakoś wyszło.
Co do zamku to fota robiona w programie "DRAMATYCZNA TONACJA" z Olka. Szczerze to ja jestem fanem tego programu z automatu :)
No nie, wystarczyłoby to poskładać jako "perspektywa", a nie w typową panoramę (tzw. automatyczną). Wtedy wieża poszłaby do góry.
Ja to robiłem 1,5 roku temu a zdjęciami zbytnio się nie bawiłem w PS bo służy mi raczej do czego innego :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Nie chciało mi się nad tym siedzieć bo dużo innej pracy miałem wiec poleciałem po łebkach
Bez urazy - myślę, że większość z nas wolałaby oglądać "dopieszczone" kadry. Będzie to świadczyć o szacunku fotografującego dla oglądających.
Pozdr
Ja tam urazy nie mam, każdy pisze co sądzi :). Ok, wydrukuję i przytulę i będzie dopieszczona hihi - taki żart :). Nie mam innej lub kilku zdjęć abym poskładał na już. Z czasem coś nadrobię :)
---------- Post dodany o 14:06 ---------- Poprzedni post był o 13:52 ----------
Ale generalnie miło, że mam jakiś krytyków, którzy tu zaglądają bo myślałem w pewnym momencie, że będę pisał sam do siebie :)
3 załącznik(ów)
Dobra, kolejne moje foto paskudztwa :)
37. Olesław SP 320, stara fota ale jakoś te ławki zawsze działają na mnie kojąco :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1352506672
38. Olesław 550 UZ wolna interpretacja oryginalnego zdjęcia :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1352506674
39. No i E-PL2 z Jupiterem 37A plus atak zimy na jarzębinę rosnącą przed moim balkonem :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1352506676
37- myślę, że dokonałeś świetnego wyboru punktu, z którego zrobiłeś zdjęcie. Super!
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
37- myślę, że dokonałeś świetnego wyboru punktu, z którego zrobiłeś zdjęcie. Super!
Pozdr
A dla mnie jest świetne to, że się udzielasz w moim wątku - wielkie THX :)