Odp: Przesiadka z FF na OM-D...
Dzieki za namiary adresowe, sprawdze koniecznie, bez badania organoleptycznego nie obejdzie sie ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
tojaro
Sylwiusz, ja kupowałem 3 tyg. temu i specjalnie przyjechałem do Wawy na wizję i zakup. Znalazłem sklep: Fotoit na Czerniakowskiej - bardzo zacnie wyposażony
tyle, że tam nie mają obiektywów do OMD
Cytat:
Zamieszczone przez
sylwiusz
Dzieki za namiary adresowe, sprawdze koniecznie, bez badania organoleptycznego nie obejdzie sie ;-)
Sylwiusz...
W Saturnie w Złotych Tarasach jest OM-D na wystawce. Jutro chyba pójdę go pomacać i obadać :)
Do mm warto wpaść na macanko, ale z zakupem, to chyba lepiej poczekać na przyjęcie do zakonu...
Istnieje poważne niebezpieczeństwo, że po "macaniu" nastąpi nagła a niepohamowana ochota stałego związku
Cytat:
Zamieszczone przez
sylwiusz
Dobre zestawienie, czyli pokrywa sie co pisalem wyzej - 85/1.8 wymaga domkniecia do f4-5.6, zeby byc porownywalnym do 75/1.8 :-)
Nie tak szybko, nie daj się złapać. Tak naprawdę nie wiadomo, czym jest ten blur index. Punktem odniesienie muszą być jakieś bezwzględne wartości, które nam coś mówią, a na tej stronie ich nie znajdziesz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Istnieje poważne niebezpieczeństwo, że po "macaniu" nastąpi nagła a niepohamowana ochota stałego związku
Boże broń!
Żadnych stałych związków.
Niech żyje stan kawalerski!
Niech żyje wolność!
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Tak naprawdę nie wiadomo, czym jest ten blur index. Punktem odniesienie muszą być jakieś bezwzględne wartości, które nam coś mówią, a na tej stronie ich nie znajdziesz.
Gdzieś czytałem takie trochę pokrętne wyjaśnienie, że punktem odniesienia (=1) jest zdjęcie ostre w ocenie przeciętnego obserwatora (bez względu na sprzęt, rozdzielczość matrycy itp.)
Wszystko co jest poniżej 1 oznacza zdjęcie zbyt ostre, a czym więcej od 1 to coraz większe mydło...
Nie wiem ile w tym prawdy :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
bartmika
Sylwiusz...
W Saturnie w Złotych Tarasach jest OM-D na wystawce. Jutro chyba pójdę go pomacać i obadać :)
Nie idz, bylem, maja tam atrape (fakt, ze dobrze zrobiona) zarowno korpusu jak i 12/2 :-D
---------- Post dodany o 22:04 ---------- Poprzedni post był o 22:02 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nie tak szybko, nie daj się złapać. Tak naprawdę nie wiadomo, czym jest ten blur index. Punktem odniesienie muszą być jakieś bezwzględne wartości, które nam coś mówią, a na tej stronie ich nie znajdziesz.
Mam FF i dobre szkla (stalki) Minolty, ma kolega i GH2. I jakby nie spojrzec to zawsze musze domknac o te 2-3 dzialki, zeby miec wyniki porownywalne w rogach do jego szkiel, wiec co w tym jest...
---------- Post dodany o 22:04 ---------- Poprzedni post był o 22:04 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Boże broń!
Żadnych stałych związków.
Niech żyje stan kawalerski!
Niech żyje wolność!
Za pozno dla mnie, przynajmniej ze stanem kawalerskim :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Do mm warto wpaść na macanko, ale z zakupem, to chyba lepiej poczekać na przyjęcie do zakonu...
Ja kilka miesięcy temu wytargowałem w mm 700 zł upustu, poza tym kita sprzedałem za 800 zł.