Odp: Canon 5D III nadchodzi
Cytat:
Zamieszczone przez
Adamss68
Nyny,porypały Ci się watki,czy fora?Przeprasazm za ton,ale kolego przesadzasz!Masz Nikona?To się nim ciesz i nie wmawiaj że jest najlepszy.
Trochę sobie zażartuje, a przy okazji mały OT. Nyny odreagowuje klubowy kanał IRC. Ciągle go atakuje "kultową matrycą Kodaka" i tym, że "E-500 starcza do wszystkiego". Chyba stwierdził, że Nikon musi mieć też coś kultowego. Wypadło na AF. Choć faktycznie czasami jest nieco lepszy... od E-500 ;). Koniec OT.
Swoją drogą, od połowy zeszłego roku już się spodziewają tego Mk III, http://fotoblogia.pl/2011/09/27/cano...ark-iii-u-bram. Jego pojawienie się próbują nawet wróżyć z reklam. Czy w którymś z wątków ktoś nie miał pretensji o żenujące przecieki?
Tak wiem Hades, tylko E1 i matryca Kodaka da mi to czego nie da mi nic innego, jest tak magiczna, ze sobie nawet nie zdaje z tego sprawy :p
Wracjac do kanuna, tak jak juz wczesniej pisalem, jestem strasznie ciekaw filmowania, bo co jeszcze mozna poprawic w tym co jest z II.
pozdro
wszystko -absolutnie wszystko tylko również z tego nie zdajesz sobie sprawy? :grin:
Szerzej rozstawione punkty, to podstawa, reszty mogą nie zmieniać. AF spokojnie wyrabia, ale ja mam chyba taki urok osobisty, że modelki nie uciekają, więc nie potrzebuję pierdyliona ostrych fotek w ruchu na sekundę :)
Bo do modelek nie trzeba super szybkiego AF (chyba, że robimy uciekającą pannę młodą), ale do innych dziedzin fotografii bywa taki układ przydatny.
No ale reporterzy mają 1D i wszyscy są szczęśliwi.
W takie cuda, jak aparat wszstkonajlepiejrobiący, to ja nie wierzę. Piątki są do landszaftów i szeroko rozumianych portretów. Tu brakuje mi szerzej rozstawionych punktów AF. Dokładność wystarcza mi nawet na bocznych. Do reportażu brałbym 700D, do wkładania do kieszeni Pena. Pitolenie o szybkim AF mam gdzieś, bo nie biegam za modelkami, ani one zbyt szybko nie uciekają. Gdyby uciekałay, to bym nie biadolił, tylko brałbym N. O jedynkach i trójkach nie myślę, bo to nie moja liga.
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Bo do modelek nie trzeba super szybkiego AF (chyba, że robimy uciekającą pannę młodą), ale do innych dziedzin fotografii bywa taki układ przydatny.
No ale reporterzy mają 1D i wszyscy są szczęśliwi.
Tu masz oczywiście racje,5D i 5DII to typowo studyjne aparaty.Co nie znaczy,że nie można nim robić innych zdjęć.AF nie powala,aczkolwiek środkowy jest przewidywalny:wink:.Co mnie niezmiernie w....wia,to pomiar światła,ale idzie się przyzwyczaić.
Cytat:
Zamieszczone przez
Adamss68
Tu masz oczywiście racje,5D i 5DII to typowo studyjne aparaty.Co nie znaczy,że nie można nim robić innych zdjęć.AF nie powala,aczkolwiek środkowy jest przewidywalny:wink:.Co mnie niezmiernie w....wia,to pomiar światła,ale idzie się przyzwyczaić.
O pomiar światła Ci w piątce nie pasuje:shock::?::mrgreen:
a tak na poważnie, to nie znaczy również, że nie można nim zrobić np. pokazów lotniczych:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
rafrr
a tak na poważnie, to nie znaczy również, że nie można nim zrobić np. pokazów lotniczych:-P
Pokaz mi pilota co wsiadzie do Canona i poleci.To nie drzwi od stodoly.:-P:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
rafrr
O pomiar światła Ci w piątce nie pasuje:shock::?::mrgreen:
Pewnie że można!Ale,musi być przyjaciel,pogoda,mało napięta atmosfera....i piwko...wieczorem:-P.A smoloty muszą jeszcze latać:wink:.