Ja wczoraj też próbowałem ale coś nie bardzo:)
Mam pytanie: jak ustawić ostrość dla takiego zdjęcia? Strzelając w niebo gdzie jest zupełnie ciemno to trochę trudne:)
Wersja do druku
Ja wczoraj też próbowałem ale coś nie bardzo:)
Mam pytanie: jak ustawić ostrość dla takiego zdjęcia? Strzelając w niebo gdzie jest zupełnie ciemno to trochę trudne:)
Na nieskończoność - a jak obiektyw nie ma skali, to w aparacie ustaw sobie opcję "lens reset" a po włączeniu aparatu, przełącz na MF.
dzięki, to że na nieskończoność to wiem, tylko nie bardzo wiedziałem jak na kitowych obiektywach to zrobić:) ale lens reset przetestuję
Zobaczymy co tej nocy się będzie działo, bo sama chętnie coś bym upolowała. :wink:
jurbassteck też tego próbowałem ale efekt był taki, że próbował, próbował i tak w kółko że aż nie chciał zdjęcia zrobić bo próbował, próbował.... ;)
Spróbuj tak:
ustaw tryb autofokusa: S-AF+MF
obszar autofokusa: punkt centralny
Powinno zadziałać :)
Tu jest link jakby komuś się nie udało uchwycić pioruna to zawsze można zrobić go sobie samemu;-) 301 Moved Permanently
Dzięki Panowie:)
kuba1984 to przecież nie jest fotografia tylko fotografika;) dzięki ale źle bym się czuł robiąc takie efekty, wolę aby mi zdjęcie nie wyszło niż je tak bajerować na kompie;)
A zlapcie te pioruny ,tylko zeby Wam nic sie nie stalo.
Duuuzo blyskow Wam zycze