Odp: Jaki dobry lekki statyw? Może być drogi
Ja też używam wspominanego Velbona Lux. Jedyna wada: szybkozłączka potrafi się zacinać. Po za tym OK. Używam z Lumixem G-1. Do mniejszych lustrzanek i przyszłościowych OMD albo Fuji też powinien być OK.
http://fotozakupy.pl/statyw/velbon-u...okrowiec,8282s
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Jest to ultra-kompaktowy (po złożeniu 31mm)
Chyba jednostki pomyliłeś, albo zero Ci zginęło :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Nemo5576
Chyba jednostki pomyliłeś, albo zero Ci zginęło :)
Heh...faktycznie ale już za późno na poprawę:???:.
A ja tak jak Sawicjusz zakupiłem ostatnio FOTOPRO MGA-584N z głowicą FPH52Q ale jeszcze go nie przetestowałem. Po weekendzie pewnie coś więcej o nim wrzucę bo będzie po pierwszym plenerze. Myślę , że warto mu się bliżej przyjżeć bo rozwiązania w nim zastosowane są dość ciekawe a marka u nas dopiero wchodzi na rynek.
Raczej będziesz zadowolony, jedyny mankament jaki mi lekko doskwiera, to słaby dostęp do śruby mocującej aparat do statywu, no nijak w rękawiczkach nie idzie tego dokręcić. Natomiast pasek do noszenia przymocowany do statywu zdał ostatnio egzamin na piątkę, na mrozie -26 nie szło inaczej złapać, a na paseczku nosił się bez problemu i przymarzania do ręki.
Czy ktoś ma lub chociaż widział / macał statyw Benro a-069 M8 z głowicą B-00?
Taki jak w linku poniżej:
http://fotozakupy.pl/statyw/benro-a-...okrowiec,9916s
Kurcze nigdzie go nie mogę pooglądać, może ktoś się podzieli opinią?
o statywie nic nie napisze ponieważ nie używałem.
Posiadam ww głowice. Wykonanie ok jednak z większym aparatem niż np e520 nie pracuje zbyt komfortowo. Jest zbyt mała. Muszę się mordować by ustabilizować 7d. Zdecydowanie kup Benro bh 1 lub 2.
Widziałem go w sklepie w stolicy. Sprawiał całkiem solidne wrażenie jak na tę wielkość.
Jednak to raczej zestaw do lżejszego sprzętu, niż jakieś długie tele i body z gripem.
Jestem już po pierwszych zdjęciach z użyciem FOTOPRO MGA-584N z głowicą FPH52Q. Jestem jak narazie zadowolony. Więcej jednak napiszę o nim w wolnej chwili albo wstawię jakieś wideo.
Mam pytanie do użytkowników statywu Sirui T005, których chyba jest kliku na forum. Zastanawia mnie, czy brak libelli jest dla Was uciążliwy? Korzystacie z wynalazków takich jaki poziomice wsuwane w sanki?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam,