Bawisz się z nami i mówisz, żeś ignorant? Celowo tak ustawiłeś GO?
Pozdrawiam AP.
Wersja do druku
Bawisz się z nami i mówisz, żeś ignorant? Celowo tak ustawiłeś GO?
Pozdrawiam AP.
Dziękuję że zajrzałeś:) Pierwsze w życiu lustro nabyłem tydzień przed zarejstrowaniem się na forum - raptem minęły trochę ponad dwa miesiące, więc stwierdzenie "ignorant" jest cały czas aktualne :wink: W międzyczasie podglądnąłem kilkaset niezłych zdjęć, przeczytałem pięć książek (Bryan Peterson fajnie pisze o fotografii) i pstryknąłem trochę fotek. Tak coś czuję że będzie to moja pasja do końca pobytu na tej planecie.
Na tkającego jegomościa wlazłem spacerując po lesie, światło było takie se a on był zajęty robieniem sieci na bzyki. Nauczyłem się już czegoś, ISO poszło na 800, przysłona na 8 (ZD 35) , włączyłem IS, AF na M techniką bujania - strzeliłem kilka zdjęć i niestety tło okazało się porażką. W domu stwierdziłem że jak je zamaskuję to będzie całkiem sympatycznie. Poniżej wersja finalna, lepiej niestety jeszcze nie potrafię:
Wyobrażam sobie że trudno było pajączkowi w tej pozie zajrzeć w oczy - jednak odwłok robi wrażenie :)
Dzięki za wizytę. Wbrew pozorom centymetrowy pajączek tkający sieć porusza się z gracją i prędkością baletnicy - ustrzelenie go wymaga trochę cierpliwości. Poniżej kolejna "kwiatkowa" próba, nie jestem z niej do końca zadowolony ale kwiatek malutki i ładniutki:
I jeszcze żarcik pt. "Lemon tree":
Zdjęcie dzwoneczka bardzo mi się podoba. :grin:
34 nie, dzwonek i pająk tak :)
pajak i dzwonek na tak :).
gratuluje
Dziękuję wszystkim którzy tu zajrzeli. Dzisiaj kolejny kwiatek, nie wiem czy nie przesadziłem z wyostrzeniem pierwszego planu:
35. Małe i ładne:
Z nudów se jeszcze powcinałem:
ostrość jest ok, przynajmniej u mnie. ale troszkę za dużo się dzieje na tym zdjęciu. może warto rozmyć tło aby lepiej wydobyć główny temat.
"kolorowanki" do mnie nie przemawiają ale to kwestia gustu :)