o wizjerze milczą... więc może jest tak samo jak w e400.... :/ albo nie mieli go w rękach nawet.
ciekawe kiedy dpreview
Wersja do druku
o wizjerze milczą... więc może jest tak samo jak w e400.... :/ albo nie mieli go w rękach nawet.
ciekawe kiedy dpreview
Jak nie mieli, jak to jeden z dwóch, które przyjechały do PL z miesiąc temu? Jack kleknął nam nim rawy.Cytat:
Zamieszczone przez mateuss
Pozdrawiam
Ja mam takie pytanko odnośnie wielkości wizjerów. Jak to jest, że Pentax może robić w swoich lustrach tak spore wizjery, a Oly nie? Wiem, wiem wielkość matrycy itd. Nie o to mi chodzi. Skoro E-1 ma maksymalnej wielkości wizjer jaki e-system może zaoferować to dlaczego nie ładują go jako standardu w każdym lustrze? Niech różnicują lustra innymi parametrami nie wizjerem.
Pewnie trochę marketing i kierowanie się ideą segmentowania poszczególnych produktów a pewnie trochę ekonomia - można przypuszczać, że większy i jaśniejszy wizjer jest jednak droższy, chociaż nie mam pojęcia jakie to są wartości. Oly postawił na podgląd na żywo więc być może wielkości wizjera nie potraktowali priorytetowo... Do tej pory nie słyszałem info o wielkości wizjera w E-510 - wypada mieć nadzieję, że jest lepiej jak w starszym bracie bo aparat zapowiada się bardzo ciekawie...Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
Nie bez powodu podałem przykład Pentaxa. Oni również musza pozycjonować produkty i jakoś nie przeszkadza im to w robieniu zajefajnych wizjerków ;) Po cenie Pentaxów nie widać tych większych kosztów :roll:Cytat:
Zamieszczone przez ktotek
No tak ale uszczelniony korpus mają tylko 1... ;-) Nie zrozum mnie źle - chętnie bym widział duże i jasne wizjery w każdym z Olków a moje argumenty to tylko próba odpowiedzi na Twoje pytanie a nie rzecznikowanie polityce Oly w zakresie wizjerów...Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
Moje pytania były troszkę ironiczne. Uszczelnienia są właśnie tą cechę, która może pomóc w odpowiednim pozycjonowaniu sprzętu. Szybkość, uszczelnienia, wielkość bufora, materiały użyte do produkcji, ilość rolek... nawet status LCD... zresztą wiele, wiele innych cech może "ułożyć" sprzęt na odpowiedniej półce. Wizjer powinien być najlepszy niezależnie od ceny i pozycji lustrzanki.Cytat:
Zamieszczone przez ktotek
teksty w stylu "lepiej się nie da, bo wielkość matrycy" itp. nie trafiają do mnie. obcowałem z E-10 znajomego i wiem jaki tam był wizjer. w porównaniu do tego z E-1 był zayebiście duży... a przecież E-10 miał matryckę 2/3" i dostosowany do takowej obiektyw.
Nie wiem, nie wiem... nie znam się na tych sprawach. Jeśli czytam, że E-1 ma wizjer maksymalny na jaki e-system może sobie pozwolić to przyjmuję, że tak jest. Tylko niech tej wielkości wizjer będzie w e-systemie standardem.Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
podpisuję się pod tym... jakby wszystko miało wizjer e-1 to by nie było problemu:)