Dzięki :)
Wersja do druku
Dzięki :)
zdjęcia z oktoberfestu a szczególnie te z możliwością spożytkowania puszek sa frajne i ciekawe, faktem jest, że można by focić je tak aby były całe konstrukcje w kadrze lecz nie wiem jak było na miejscu a zawsze nie jest tak jakbyśmy chcieli. Odnosnie zamku wyraziłem się w galerii. Budynek na terenie kopalni ma faktycznie interesująca bryłę a dodatkowo pięknie oświetloną. Zdjecia z koncertu praktycznie obrazują kto na czym grał ale nie doszukałem się w nich klimatu przesłania muzyki. Pozdrawiam.
Dzięki za opinię i miłe słowa.
Żeby były całe konstrukcje w kadrze potrzebny by był bardzie szerokokątny obiektyw a wtedy jeszcze miałem kompakta. Pozatym mnóstwo ludzi jak to na tego typu imprezach :D
Byłem ostatnio na pokazach sztuk walki, bo szwagier miał pokaz i popełniłem kilka fotek.
Pierwszy raz w takich ciężkich warunkach z nowym sprzętem. Te białe kimona, myślałem, że mnie wykończą :D hala ciemnica jakaś jedna lampa potem włączyli drugą większość zdjęć z bliska trochę się poprzepalało. Wybrałem kilka.
Nie ma klimatu niestety :(
szkoda :( ale ja się na tym boksie nie znam i byłem pierwszy raz więc nie wiem jaki tam klimat panuje :)Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Ciaśniej kadruj.
podobają mi się a szczególnie te z aikido gdzie ten statyczny / ostry / to jest właśnie atakowany a ten atakujący lata w powietrzu. Oddają ideę tego stylu walki. Pozdrawiam.
Za Rafałem, ciaśniej.
Pamiętaj, ze nawet jeśli nie masz pod ręką długiego zooma to zawsze możesz zdjęcie wykadrowac w komputerze, wcale nie musisz wykorzystywac całego kadru, np:
http://img149.imagevenue.com/loc711/..._122_711lo.jpg
To tylko taki przyklad na szybko, teraz to miniaturka ale Ty mogłeś manipulować calym kadrem.
Poza tym Twoje obrazki mają rozdzielczość 300 pikseli/cal a to bez sensu.
Do Galerii zmniejszaj zdjęcia do rozdzielczości 72 pik/cal i rozmiaru dłuższego boku nie więcej jak 800 pikseli.
PS
Mam nadzieję, ze Cie nie uraziłem swoją ingerencją w Twój kadr. Chcialem tylko poradzić.
Jeśli tak to go usunę.