Dla mnie to dość powszechny widok, bo sporo tego w mojej okolicy, wiec może dlatego mnie nie zaskoczyło. Ale dziękuje za wyjaśnienie zamysłu :grin:
Wersja do druku
Dla mnie to dość powszechny widok, bo sporo tego w mojej okolicy, wiec może dlatego mnie nie zaskoczyło. Ale dziękuje za wyjaśnienie zamysłu :grin:
Z ostatniej wrzuty najbardziej podoba mi się pierwsze ze względu na świetne zestawienie kolorów. :grin:
dzieki rol6, mi tez się podoba to zdjęcie... nieco barwy 'podżywiłem' ;)
mam problem, o ile zdjęcia portretowe wiem jak obrabiać, to ze zdjęciami krajobrazu całkowicie sie gubie.. ;/ czasami wychodzą na zbyt zjechane..
nie mam pomysłu, może znacie jakieś triki?
23.->...
23. też fajne :wink:
Jednak ja zwiększyłbym GO by objąć nią również mniej wesołego kolegę.
Do rol6
Właściwie to też wolałbym wiekszą GO, by uchwycić dwie twarze przy niskiej f :) i coś mi AF zaczął wariować, łapał mi albo jedną albo drugą twarz, jak już myślałem że ok, to na kompie zauważyłem że nie:) ale cóż, tak też mi się podoba:)
Do droplet
Właśnie te zdjęcia robiłem w samym środku dnia;/ będę się starał robić zdjęcia wieczorkiem, lato idzie, warunki ku temu idealne, może kiedyś jeszcze uda mi się wstać rano, zobaczymy :) a i oczywiście dzięki za rade z chmurami
pozdrawiam
weekendowy turniej siatkówki
24.
25.
26.
A i mam pytanko, strasznie ciężko zrobić ostre zdjęcia sportowe.. strasznie dużo zdjęć poszło do kosza bo ostrość nie padała na pierwszym planie, nie rozumiem, może mam coś źle ustawione?
mimo niskiej f GO pada dużo dalej niż obiekt na pierwszym planie.
cofam się w rozwoju chyba
27.
:wink:
jeśli chodzi o zdjęcia z siatkówki to uważam że są za ciasno kadrowane. przez to nie widać akcji. na jednym całkowicie obcięte nogi i do tego piłka gdzieś tam, na kolejnym walka o piłkę w parterze i jeden z walczących nieostry do tego troszkę są poobcinani.