taki zachód ze spaceru - bez sensacji ale coś w sobie ma (wg. mnie oczywiście)
Wersja do druku
taki zachód ze spaceru - bez sensacji ale coś w sobie ma (wg. mnie oczywiście)
I to jest najważniejsze ,zamrożony na zdjęciu moment ma przedstawiać coś dla jego twórcy a nie tylko ma się podobać innym .
Fotka ta i wcześniejsze portrety są OK.
Dzięki za opinie.
W uzupełnieniu do fotki - był to już dość późny zachód. Dopiero po tym jak słońce schowało się za horyzont pojawiły się ładne kolorki. Ogólnie byłem mocno niezadowolony z zachodu, aż dotarłem w to miejsce i efekt podzielenia sceny na stronę jasną i ciemną, zarówno na ziemi, jak i na niebie, skłoniła mnie do zrobienie zdjęcia.
Zdjęcie podciągane pseudo HDR-em, ale zależało mi na utrzymaniu ciemnej, naturalnej tonacji.
Wiesz co?
Fajnie to wyszło, a jak byś wyciągnął cienie, ale tylko z drzew?
Jak Sądzisz? I bez HDR albo odrobinę, hm?
Coś w tyn guście:
Pozdrawiam
Ja
nad powyższym widoczkiem jeszcze się może pochylę, choć nie ukrywam, że ja chyba jakiś przekorny jestem i właśnie ta niedoświetlona lewa strona jakoś mi fajnie koresponduje z prawą, jasną.
Tym czasem jednak, taka foteczka zbliżeniowa.
jeśli chodzi o zachód słońca też wolę twoją wersję
jeśli chodzi o ostatnie zdjęcie to uważam że nic ciekawego w tym zdjęciu nie ma.
Zachód MZ bardzo ładnie skomponowany. Mnie również podoba się ten kontrast i miło kojarzy z miejscem, w które ja chodzę na zachody. :grin:
robię porządki w starych RAWach i wykopuję fotki dalej. Duża elektrownia, a jednak malutka przy ogromie natury :)
Bardzo ładny krajobraz. Szczególnie podoba mi się groźne niebo. :grin: