pax między chrześcijany, rynek dawno został podzielony i nic się już nie zmieni... mimo że zapowiada się dobra pucha...
Wersja do druku
pax między chrześcijany, rynek dawno został podzielony i nic się już nie zmieni... mimo że zapowiada się dobra pucha...
Moje (czyli amatora oglądającego fotki na odbitkach 20x30cm (i mniejszych) lub HDTV) skromne zdanie na temat przyszłości systemu 4/3.
Zdjęcia robię wciąż dziadziuniem E-1, i jak pokazałem dla przykładu w jednym z wątków , "dobrość" otrzymywanych w ten sposób zdjęć nie odbiega od zdjęć wykonywanych 12Mpix puszką FF :wink:
Mam również E-3, i też nie narzekam - kotlety i reporterkę za PLN też tym złomem robię.
Jak ktoś odkupi ode mnie E-3 to kupię sobie E-5, ale naprawdę nic mnie nie ciśnie.
Generalnie, o ile puchy się nie zepsują, to przez kilka lat spokojnie można nimi robić zdjęcia. A za kilka lat to się na pewno wyklaruje co będzie z 4/3, Olkiem itp.
Poza tym robię sobie fotki na kliszy mało i średnio-formatowej, i bardzo dobrze bawię się.
Talentu staje mi na tyle, że nie muszę wspierać swego niedowartościowanego ego najnowszym hiper duper sprzętem za grubą kasę ... :wink:
bo dobry fotograf to zdjęcie i drzwiami od stodoły zrobi... czy jakoś tak... :grin:
Nie od stodoły tylko od wychodka, a otwór w drzwiach musi być w kształcie serduszka, żeby bokeh był ładny. Pozdrawiam. romeq
ja wiem jaka jest przyszłość E-systemu.....ale nie powiem.
Ps. Pytajcie się EuroLiberty od Niego się dowiedziałem on wszystko wie, i rowery popilnuje...
A tak na poważnie jak zwykle jakie to ma znaczenie sprzęt to sprzęt liczy się frajda
pozdr
kręci filmy w krainie lodu i gejzerów.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SfxUHGziwgg
Pozdrawiam. romeq
przyszłość
zapomnijcie o wbudowanej lampie, czy wizjerze (nawet EVF) ... za to jakość zdjęć powali na kolana...