To ostatnie przypadło mi do gustu, ale za mała GO :(
Wersja do druku
To ostatnie przypadło mi do gustu, ale za mała GO :(
Forum się rozjechało, musisz zmniejszyć jedno :D
tylko które bo u mnie się mieszczą wszystkie ?Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Dla fotki z "aniolem" nie moge sie doszukac ostrosci. Gdybys mogl tylko napisac z jakiej odleglosci od obiektow robiles fotę psu oraz aniolkowi - chodzi mi o ustalenie jaka GO moze byc. Podaj tez oswietlenie jakie bylo. I jeszcze jedna sprawa - jak jest z ostroscia... szybko ostrzy ? Naciskasz i pstryk czy.... naciskasz i.............................. pstryk ?
A co do kabliczki to ktora to mogla byc godzina ?
(aniołek) chyba byłem odrobinkę za blisko :oops: oświetlenie sztuczne żyrandol+lampki choinkoweCytat:
Zamieszczone przez kisi
(piesek) co do odległości nie pamiętam, ale nie wiecej niż 30-40 cm /z lampą/
prędkość ostrzenia jest dla mnie wystarczająca (im ciemniej tym gorzej) choć do sportu to on się raczej nie nadaje
(kapliczka) godz. ok. 16:25 zachód słońca - mniej więcej
Patrzac na te fotki przykladowe dochodze do wniosku, ze bardzo ostra jest ta Sigma. pleg czy moglbys porownac ten obiektyw z jakims innym, np. 14-45 (lub jakis inny popularny), glownie pod wzgledem szybkosci AF?
Pzdr
Narobiliście mi smaku na ten obiektyw. Na 150/2,0 się nie rzucę do czasu prezentacji następcy E-1. Tak więc FL-50 i prawdopodobnie SIGMA 30/1,4 EX.
Fajne szkiełko. Naszła mnie taka refleksja... niby nic w systemie 4/3 się nie dzieje, a jednak kroczek po kroczku... hmmm
I to dzięki SIGMA :mrgreen:
Tez sie zastanawiam nad ostroscia tego obiektywu, zwlaszcza w odniesieniu do ZD50. Ciekawe czy mozna pod tym wzgledem zrownac te obiektywy czy tez przy zakupie SIGMY nalezy sie spodziewac rozrzutu jakosciowego... Poza tym SIGMIE blizej do prawdziwej stałki 50mm (dla filmu 35mm) anizeli 50mm... Moze sie wypowie ktos kto ma ZD50 czy tez focąc tym obiektywem odczuwa potrzebe zakupu jakiejs 30, a najlepiej 25mm. Ta Sigma to prawie ZD50 alej jednak szersza i mozna by ja miec przytwierdzona na stale do aparatu przy jakiejs wyprawie w gory, ot taki uniwersalny obiektyw. No i ta jasnosc....
Hmmm... ja mam ZD 50/2,0 i mimo wszystko bardzo mnie interesuje SIGMA 30/1,4 EX zarówno ze względu na światełko jak i wierniejsze odwzorowanie tego co w realu widzi ludzkie oko. Ciekawy jestem również szybkości ostrzenia tego szkła wzgldęm ZD 50. Pewnikiem jest lepiej.Cytat:
Zamieszczone przez kisi
Owszem, jest baaaardzo jasny, ale przeciez F 1.4 to tak mala glebia ostrosci, ze rzadko sie przyda... Chyba, ze do jakis eksperymentow. W sumie zawsze lepiej moc zrobic z tak mala GO, niz nie. Ja bym chcial wiedziec, jak szybki jest AF, bo ostrosc obiektywu juz mniej wiecej widze. Jest dobrze. Nawet bardzo. Posiadaczy tego szkla poprosilbym tez oprocz porownania szybkosci AF z innym popularny obiektywem o jakies fotki ze swiatle F8, F12... itd. Najchetniej jakies krajobrazy, ale wrzuccie co macie, jesli macie rzecz jasna. Chce zobaczyc, jak ten sloik sprawdza sie mniejsza dziurka, czy sie jakies dystorsje nie robia. Z gory dziekuje :)
Pzdr