Takie małe zboczenie ale na 25 koleżanka ma sklejone rzęsy :/
reszta super
Wersja do druku
Takie małe zboczenie ale na 25 koleżanka ma sklejone rzęsy :/
reszta super
W oryginale poprostu wiem gdzie i jak to zdjęcie powstało - widać z kilometra, że to odbicie a po Twoich, jakby nie było starannych, poprawkach nie jest to już dla mnie takie oczywiste...
Co jest zdjęciem? Można by dużo dyskutować - odniosłem się tą uwagą jednak tylko do tego konkretnego zdjęcia (14 po Twojej ingerencji) - dla mnie wygląda to jak zlepek kilkudziesięciu kawałków czegoś tworzącego coś... ale to tylko takie moje odczucie...
Z najnowszej serii podobają mi sie zdjęcia 23,24,25 i 27 - ja bym tam ich nie poprawiał, fajne są - jak na oko amatora :) i na pewno na poziomie umiejętności autora spełniły jego zamysł skoro tu są...
W zdjęciu 26 jak dla mnie to za dużo wszystkiego w tle...
Ogólnie to myslę, że dobrze trafiłeś z ostrością - ja mam z tym trochę problemów...
25 i 27 jakoś najbardziej mi podeszła.
A ostatnie kadrowałbym tak:
Fotki przyjemne - faktycznie przeszkadzają sklejone rzęsy. Musze jednak przyznać, że Twoja modelka ma prześliczne usta :)
Natomiast gałązka z kolcami - niestety mnie nie rusza ale to takie moje subiektywne zdanie.
Dzięki wszystkim za komentarze :-) Cieszę się że nikt nie ma, ku mojemu zaskoczeniu, jakichś większych zastrzeżeń co do techniki. 25 niestety nie mam w kadrze pionowym - próbowałem przyciąć w kwadrat jednak jakoś efekt mnie nie zadowalał. Kolce próbowałem jakoś inaczej przekadrować, ale jakoś nie potrafiłem tego zrobić żeby mnie zadowoliło - jakoś na macro się nie znam, po prostu próbuję 50 też w ten sposób wykorzystać ;-)
N1ka dzięki za pozytywną opinię co do modelki :-)
Jeszcze słowo co do konieczności prostowania - sam to jakoś czuję że powinienem zrobić, ale jeszcze nie miałem okazji poćwiczyć i dlatego też jak na razie w tym raczkuje.
picasa ładnie prostuje zdjęcia
byc moze sie myle, ale w picasie jest tylko prostowanie pion, poziom... nie ma prostowania perspektywy, a takowe przydaje sie bardzo w okreslonych sytuacjach. maestro, z tego co pamietam, to masz PS CS2, wiec masz tam wszelkie narzedzia prostowania chyba, ktore sa potrzebne:)
Będę musiał się po prostu przez nieskończone zasoby internetu przekopać i korzystać z poradników o których już wielokrotnie wspominaliście :-)
Właśnie też mnie trochę dziwiło żeby niezbyt rozbudowana, z tego co słyszałem, picasa miała te bardziej zaawansowane możliwości prostowania perspektywy, a do prostowania poziom/pion wystarczy mi miarka z PSa ;-)