jomawitu:
grubo podnosisz chłopakom poprzeczkę... mocne te zdjęcia.
Wersja do druku
jomawitu:
grubo podnosisz chłopakom poprzeczkę... mocne te zdjęcia.
łał! Zdjęcia niesamowite. Tak jak przedmówca prośba o opis obiektywu - odczucia.
Potwierdzam zachwyty, galeria to juz pelny profesjonalizm :D
Ja chciałam napisać, że to świetne wyjaśnienie tak w ogóle. Bardzo mi się podobają takie posty, z których przy okazji można się czegoś dowiedzieć :D
Wiele obiektywów było do dyspozycji na OlyRoadshow. Jako pierwszy "rzuciłem się" na 35-100 ;) Poniżej pomniejszona pełna klatka i 100% crop, oczywiście f2, bez wyostrzania. Niestety miałem go tylko na kilkanascie minut i bez statywu. Zanim zacząłem się z nim oswajać trzeba go było odpiąć i pozwolić innym posmakować tego szkła. IMHO pomimo to rezultat i tak pokazuje drzemiące w nim mozliwości.
Osobiście uważam że to bardzo dobre szkło:) sprawdza sie jako szkło na meczach razem z Sigmą 135-400 Apo;) naprawde Polecam, waga wagą ale nie spotkałem sie osobiście z drógim taki m obiektywem który by miał na takim zakresie całkowitym stałe światło 2.0 :)
Witam.
Zakupiłem wczoraj ten obiektyw i mimo wnikliwej lektury instrukcji nie znalazłem tam wyjaśnienia zasady działania blokady focusa (tych przyciskow na pokretłem ostrosci).
Czy ktos moze wyjasnic na jakiej zasadzie to dziala i jak uzywac?
Jest to regulacja zakresu działania AF. I jest w instrukcji.
Ogranicznik jest bliżej bagnetu, na pokrętle ostrości to są przyciski do blokady AF - jak Ci szkło ostrzy w trybie ciągłym [AF-C], to nimi blokujesz ostrość, żeby np. przekadrować.
Dog-Master- Dzieki!
Zastanawialem sie jaki jest sens uzywania tych przyciskow przy stalym AF , jednak nie probowalem przy ciaglym AF , gdzie faktycznie ma to sens.
A w instrukcji jest jedynie opis czym sa przyciski, bez wyjasnienia jak je stosowac.
CO do wyboru zakresu dzialania AF ( czyli pokretla za bagnetem) sprawa jest jasna.