Plotki mówią o stałkach 14, 25, 35 i 100. Minimalna przesłona nieznana, pewnie f2 (ale 25mm f2 byłoby bez sensu - za blisko pancake'a). Oczywiście to tylko plotka z (nie)sławnego 43rumors.
Wersja do druku
Plotki mówią o stałkach 14, 25, 35 i 100. Minimalna przesłona nieznana, pewnie f2 (ale 25mm f2 byłoby bez sensu - za blisko pancake'a). Oczywiście to tylko plotka z (nie)sławnego 43rumors.
Szczerze mówiąc- nie wiem czy Olympus, który w tym roku wypuści "małe 4/3" z małymi obiektywami, zdecyduje się na serię małych stałek do 4/3.
Byłby to IMO marketingowy kanibalizm.
Stałce 100 /f2 sam chętnie bym się przyjrzał.
100 by mnie interesowało, ale pewnie będzie droższe od sigmy 105, bo ma być z wyższej półki. No i jest trochę jak Duke Nukem Forever. ;)
Przydałaby mi się ta 14stka...
Potwierdzam, 30/1.4 ma bardzo szybki i cichy AF, czasami jednak nie trafiam dobrze w oczy, nie wiem czy to wina FF/BF czy złego celowania.
Bodzip a to oświadczenie to tak dla jaj sobie wydali:) >>> http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/142
A czy nie jest to uczciwe podejście do klienta?? Tamron, Tokina, Pentax Nikon, Canon i... Zuiko tego nie uczynili.
Nie chcę się z nikim przezbywać, ale są ludzie na forum mający te szkła i są z nich zadowoleni. I pomyśl jeszcze - wywalasz 1899 zł za konkretne coś - nie za stłuczkę szklaną.
Kontynuując myśl - buble wszędzie są. I Sigma je ma i Zuiko też, i Tobie i mnie zdarzy się wódką zakrztusić :lol:
Pozdrawiam serdecznie
Ilu by obiektywów nowych nie pokazali....
I tak ich nie kupicie, bo zaraz po premierze zrobicie wątek "czemu to takie drogie - żądamy obiektywów dla ludu"