Widzę wypowiedzi, które wskazują na D80. Kto wskazał E-1, nie licząc luźnych opinii o tym aparacie?
Wersja do druku
Ups...rozpętałem burzę?:D
Po przeczytaniu odpowiedzi wyjaśniam pierwszą niezgodność- obecnie posiadam E1 no i zdjęcia robie często w miejscach ze słabym światłem, i szumy w Olku mi przeszkadzają, do tego czasem jeżdżę na rajdy i tam szybki AF to w sumie podstawa, a w Dziadku z nim troszke słabo.
Trudno mi sie będzie z nim rozstawać...mogę Was zaskoczyć,ale wcześniej miałem e500 i ją sprzedałem, właśnie żeby kupić e1 ;) Ergonomia itd. mnie urzekły :) Zdjęć studyjnych nie robię wcale, a jeżeli chodzi o kolorki to można sporo PSocić
No to już sobie odpowiedziałeś na pytanie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Akurat focąc rajdy samochodowe można się obejść bez AF. Ustawiasz się gdzieś przy trasie, wiesz skąd nadjeżdżają auta. Można ustawić AF w punkt, gdzie chce się mieć ostre auto, przełączyć na MF i jazda. Szybki AF przydaje się w sytuacjach, których nie da się przewidzieć.
bynajmniej nie uważam się za fanatyka choć widzę ze Ty mnie za takiego uważasz :) możesz się też ze mnie śmiać, wyraziłem tylko swoje skromne zdanie, przecież nie ma obowiązku go podzielać?
PS.
piotrekb skoro E-1 Ci się nie sprawdza to zdecydowanie musisz go wymienić na inny model, to oczywiste...
Jest jeszcze coś takiego, jak fakt, że trzeba lubić swoje narzędzie pracy - i poza specyfikacją, szumami, megapikselami, szybkością itd jest coś czego nie da się ująć w liczby - ot, lubi się aparat. I e1 ma coś takiego, że nie można go nie lubić:)
Skoro Ci jest niewygodnie z dziadkiem - sprawa prosta - weź D80.
Hm...kolejne pytanko, d80 czy d200 byście bardziej polecali?:D
Dość ryzykowne stwierdzenie :)
Ja E-1 nie polubiłem. Podoba mi się jako puszka, znaczy bryła, ale za cholerę nie dałem rady go polubić.
Co innego E-500, E-300 i teraz E-3.
E-300 do tej pory miło wspominam, za to z nowości już E-30 mi nie podchodzi i koniec. Leży i czeka aż go porządnie przestrzelę, a za nic mi to nie idzie, bo ręka za E-3 tęskni.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ale ta cena chyba nie jest już taka zabójcza. Mówię "chyba", bo nie sprawdzałem. Jeszcze ;)