nie myślałeś nigdy o ramce elektronicznej foto ? skoro żona ......, mam i używam, ramka z aplikacją frameo, ja jestem zadowolony
Wersja do druku
nie myślałeś nigdy o ramce elektronicznej foto ? skoro żona ......, mam i używam, ramka z aplikacją frameo, ja jestem zadowolony
Bez problemu można kupić ramki 4:3. Trzeba tylko zwracać uwagę na proporcje boków, a nie kupować co popadnie ;)
Moja ramka (TV) wisi na ścianie, ekran 65 cali. Fakt, zabrać tego nigdzie nie zabiorę :).
A moja ramka stoi przy ścianie (TV). I wiecie co - szumu na nim nie widać! A mały ten telewizor nie jest!
Drukarki termosublimacyjne drukują w zależności od modelu, na papierze z rolki o szerokości 15 lub 20cm.
To narzuca na sztywno jeden wymiar. Nie ważne czy z białym marginesem czy bez.
Z drukarki o szerokości papieru 15 cm możesz uzyskać następujące formaty.
- 5x10
- 5x15
- 9x13
- 10x15
- 15x15
- 13x18
- 15x20
- 15x23
Plus panoramę 60x15 cm.
Ale u mnie w sumie też nie widać szumu, mimo że niektóre zdjęcia macro robię na ISO 1600.
A najdowcipniejsze to to, że jest jeszcze sporo detalu. :)
Myślałem, ale to nie to samo. Kupię tanią ramkę to będzie słaba jakość, kupię drogą ramkę to będzie ok jakość, ale wolimy zdecydowanie jakość papierową.
Cytat:
Drukarki termosublimacyjne drukują w zależności od modelu, na papierze z rolki o szerokości 15 lub 20cm.
To narzuca na sztywno jeden wymiar. Nie ważne czy z białym marginesem czy bez.
Z drukarki o szerokości papieru 15 cm możesz uzyskać następujące formaty.
- 5x10
- 5x15
- 9x13
- 10x15
- 15x15
- 13x18
- 15x20
- 15x23
Plus panoramę 60x15 cm.
Nie będę inwestował w drukarkę ponieważ wydrukowanie 10 zdjęć kosztuje mnie 5zł i drukarka za 300zł + tusze + papier nigdy się nie zwraca.
Ale w internecie jest bardzo duży wybór ramek w proporcjach 4:3, tak samo z odbitkami i papierami.
Chociażby: https://www.fotoprint.pl/wywolywanie-zdjec,10x13
Najpopularniejsze formaty odbitek dostępne w fotolabie FotoPrint i proporcje boków:
W punktach foto (które powoli są już na wymarciu) wybór jest zdecydowanie mniejszy, bo i popularność MFT mała.
Z drugiej strony telefony robią zdjęcia w formacie 4:3 więc trochę mnie to dziwi bo telefon to najpopularniejszy aparat dzisiaj :-)
@zbigz nie namawiam do zakupu, tylko pokazuję jakie są możliwe do uzyskania formaty zdjęć z takich drukarek. Z takich, bo są one najczęściej stosowane w "labach" czy foto kioskach.
Rozmiar ,waga, niższa cena szkieł w porównaniu do konkurencji .