Miła niespodzianka :)
Bardzo dziękuję, tym bardziej, że to moje drugie obrobione zdjęcie. Gratulacje dla Wszystkich.
Wersja do druku
Miła niespodzianka :)
Bardzo dziękuję, tym bardziej, że to moje drugie obrobione zdjęcie. Gratulacje dla Wszystkich.
Gratuluję zwycięzcy i pozostałym pudlarzom. :)
Zastanawiam się skąd wziął się "czerwony" w nazwie jelenia europejskiego: Rothirsch, red deer, ciervo rojo, cervo rosso. Patrząc na większość zdjęć tej czerwieni z nazwy nie widać. :roll:
Gratki dla pudlarzy i pozostałych uczestników. :)
Słowo podsumowania:
Z premedytacją umieściłem swoje zdjęcie na końcu stawki. Potem jeszcze fret dosłał zdjęcie i dlatego znalazłem się na przedostatniej pozycji. Dlaczego o tym piszę ? Dowodzi to dojrzałości głosujących - nie wybierali pierwszego z brzegu zdjęcia które się spodobało, tylko wybierali z rozwagą.
Od samego początku byłem łeb w łeb z Marcinem, potem się rozwarstwiło co mówię z przykrością dla własnego ego i z radością bo Marcina obróbka jest genialna.
Przekonałem się na własnej skórze, że pliki z Canona EOS R (pełna klatka) wywołuje się całkiem inaczej niż z naszych m4/3.
Zastosowałem klasyczne odszumianie profilowe (Darktable) dla ISO 640 i wyszła paćka zamiast sierści. Jednak co pełna klatka to pełna klatka - zlikwidowałem odszumianie i dopiero wtedy wyszedł szczegół.
Co do koloru zwierza... no cóż, to kwestia indywidualna. Każdy z nas postrzega to inaczej.
I jeszcze raz ponawiam pytanie do @Camilo - padał deszcz ? Bo wyglądało mi na to że na szkle były krople wody i w trzech miejscach trzeba było niedoskonałości usunąć.
A, i jeszcze jedno - podniosłem nasycenie trawy, bo oryginalnie wychodziła prawie biała i nie bardzo mi to pasowało. Uschnięta jest raczej żółta.
W załączeniu aktualna tabelka. Jako że aż 7 prac miało po 1 głosie, to się wszystkim lapło :) i mają po 4 punkty.
Załącznik 230446
Jak coś zwaliłem to pisać !!!! :)
Pierwszy akapit. Krótko i na temat.
http://www.lowiecki.pl/biologia/jelen_sz.php
Gratuluję zwycięzcom i dziękuję za głosik.
Wiedziałam dlatego poszłam tak jesienne barwy hehehe
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Gratulacje dla Zwycięzców chwała pokonanym
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
No ja pojechałam po bandzie z kolorami ale ty też nieźle Przegiąłeś hehehe u mnie z racji na Brak programu do edycji zwyciężyła jakaś apka na komórkę I edycja jpg:roll::mrgreen:
Mnie cieszy, że podchodzicie do tego tak radośnie, fret, gulasz... Bo to zabawa jest.
Inna sprawa, że kobietę to się inaczej wywołuje niż jelenia :mrgreen: