Żadna Sigma nie jest uszczelniona. Jeśli ktoś nie wierzy, to niech dzwoni do Sigma Polska i się o to zapyta. Jak można robić reklamę pisząc głupoty ? Toż to antyreklama.
Wersja do druku
Żadna Sigma nie jest uszczelniona. Jeśli ktoś nie wierzy, to niech dzwoni do Sigma Polska i się o to zapyta. Jak można robić reklamę pisząc głupoty ? Toż to antyreklama.
POL to sie uśmiejesz;p bo nic z tego nie mam:P jedynie co to bym może dostał 5 % taniej 35-100;p ale leje na to;P
"Jeszcze powiedz ze spotkała Cie jakaś gratyfikacja i normalnie na następnym spotkaniu w tyłek kopne!!
" Mateusz nie bierz tego do siebie :wink:
hmmm swoja droga ja mogę wychwalać fotozakupy (jako bardzo zadowolony klient) ale to nie ten watek.
Nawiązując do tematu (bo wszyscy odeszliśmy bardzo daleko) - Ja miałem podpięte 50-200 stare i SWD na E-410 Nie odczułem jakiegoś skoku szybkości miedzy nimi, obydwa współpracowały z puszka poprawnie.
.
Odświeżam nieco temat. Po teście na Optyczne.pl zastanawiam się poważnie czy za sam napęd SWD warto dopłacać 1000PLN?
Jakość optyczna tego szkiełka jest na poziomie pierwszych sziełek 4/3 (14-54 i 50-200); na Fotopolis.pl to nawet napisali że wersja SWD optycznie jest zbudowana jak wersja "old".
mam swd i napiszę że 1000 bym nie dopłacił! Stara wersja jest równie dobra ja nie widzę różnicy. z e3 sprawuje się fantastycznie. SWD poprawia nieco komfort pracy jest cichy i tyle. Optycznie co mogli poprawić jeżeli stary ociera się o doskonałość
Nawiązując do cen, to w Fotozakupach coś te ceny szaleją. Wydaje mi się, że jak spisywałem sobie cenę z 15.01, to było to 3499zł. Dzisiaj widzę to szkło po 3799zł. Niby nic, ale podobne deja vu miałem przed owym 15tym (wtedy, o ile pamiętam szkło stało również po 3799; stąd skrzętne notowanie cen).
Dziwne to, bo patrząc tu: http://www.ceneo.pl/966247 FZ wypadały zawsze najlepiej pod względem cen, a widać, że można taniej :/
Skąd takie skoki?
Teraz jest 3699 - wpadli w drgawki:grin:.
Nie chodzi mi o pozycjonowanie w ceneo, tylko o koszt szkła w sklepie:
http://fotozakupy.pl/obiektyw/olympu...ot-165zl,7463s - 3799zł
pozdrawiam