-
"to także stadion piłkarski, gdzie przegrana drużyna zostawała wrzucana do pobliskiego cenote" - no proszę, jak nie wiele się zmieniło, no może nagrody trochę inne, ciekawe czy mieli swojego Ronaldo ?
Kormorany identyczne jak na Śniardwach :)
Super fotoreportaż
-
Fajne, tyle mojego zwiedzania świata...
-
Kolejne zdjęcie z Holbox. Płytka laguna sprawia, że można wyjść co najmniej 300 m w głąb Zatoki Meksykańskiej.
Jedno zdjęcie cenote już pokazałem, to teraz pora na na ujęcie z góry. Przydaje się w takich ujęciach 7-14
Klasztor w Izamal, mieście w którym w 1993 r. był nasz papież. Na jego cześć, wszystkie budowle w obrębie starówki przemalowano na zółto.
Klasztor z cudowną figurą Matki Bożej, którą papież Jan Paweł II koronował. Było to wielkie święto dla okolicznych mieszkańców. Można na YT znaleźć nagrania z tej uroczystości.
Tutaj nikt się nie przejmuje losem koni, stoją w 30 paro stopniowym upale.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Ogólnie komentarz, w tamtych szerokościach geograficznych zdjęcia da się robić gdzieś od 7 do 9 rano i od 15 do 18 wieczorem. Wtedy jest jeszcze znośne światło. W południe kontrasty są tak duże, że EM10III wymiękał. Zdjęcia powyżej mają charakter dokumentacyjny, bo nie podobają mi się artystycznie. Wrzucam, żeby była ciągłość podróży. Niestety przez napięty harmonogram, nie mogłem sobie pozwolić na zostanie tam na noc.