Na stopce widniał jeszcze GX80, którego nie mam już jakąś chwilę i po długich poszukiwaniach wróciłem do kolejnego panasonica, to już chyba co najmniej 5, czy nawet 6 :)
Wersja do druku
Na stopce widniał jeszcze GX80, którego nie mam już jakąś chwilę i po długich poszukiwaniach wróciłem do kolejnego panasonica, to już chyba co najmniej 5, czy nawet 6 :)
GX80 nie było jakoś chemii, w sumie dobry aparat, ale się ergonomicznie nie polubiliśmy, do tego jeszcze nic nie było wiadomo o 12-60... Teraz wiadomo że to fajny obiektyw kitowy, 4400 kosztuje zestaw, sam obiektyw chodzi +/-1500PLN , wiec body to 2900PLN - obracany ekran, ergonomia, uszczelnienie - to wszystko jest na plus... i bezkonkurencyjne w stosunku do innych systemow.
Dwa z tych Panasoniców to świetne aparaty, ALE GX80 to aparat typowo turystyczny, a G80 - rzeczywiście ma lepszy uchwyt. Ponadto zupełnie inna ergonomię, odchylany ekran i przede wszystkim możliwość dokupienia gripa, który zwieksza mu zapas energii i dodaje "poważnego" wyglądu ;)
Czy G80 ma wejście na mikrofon?
ma wejście na mikrofon
Kto kupił, lub chce kupić G80? - roczny abonament Adobe Creative Cloud Photography za free!
https://panasonic-lumixg-creative-cl...tion=31&lng=pl
Tylko dodawany Lightroom nie miał ograniczenia czasowego na rok, to jednak robi dużą różnicę
Chyba chodzi o to by ewentualny użytkownik tego PS-a przez rok przywykł do programu i później wykupił abonament:)