Jestem posiadaczką Olka c-760 UZ i teraz zastanawiam się nad kupnem sp-570. Przyznam, że korci mnie ten duży zoom. Jestem też ciekawa jak będzie się sprawował z telekonwerterem?
Wersja do druku
Jestem posiadaczką Olka c-760 UZ i teraz zastanawiam się nad kupnem sp-570. Przyznam, że korci mnie ten duży zoom. Jestem też ciekawa jak będzie się sprawował z telekonwerterem?
Mnie też korci, chętnie zamienię starego C725UZ na taki universal, jako uzupełnienie E400 Poczekajmy na wyniki testów, jednak jest to nowy super zoom. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Ellen
Witam wszystkich. Jest tu pierwszy raz i pozdrawiam.
Również jak część z Was jestem zainteresowany kupnem 570. Czekam od stycznia, w końcu się pojawił więc czas ganiać do sklepu.
Proszę tylko o krótką opinię na temat żywotności baterii w poprzedniku (560), myślę że parametry będą podobne. Taki np. Sony H9 to porażka. Za duży wypas a za mało mocy.
Mam nadzieję że Olek bardziej się postara.
Pzdr
Witam! Odnośnie żywotności baterii to wg: http://www.imaging-resource.com/PRODS/SP560/SP560A.HTM 610 shots, to dużo. Zwróć też uwagę, że zarówno Sp550 jak i SP560 otrzymali od testerów dobre recenzje, a potwierdzeniem jest zielony kciuk, co znaczy-polecamy.Kliknij na Digital Camera Reviews/po lewej stronie/ i później na Olympus-wyskoczy tabela z aparatami.Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez MM
W najnowszym Fotokurierze ukazał sie pierwszy opis/zdjęć testowych brak/ SP570UZ W opisie"pierwsze wrażenie" jest napisane:' W porównaniu z poprzednimi modelami znacznie poprawiono jego ergonomię. Teraz aparat bardzo dobrze leży w dłoni zarówno małej, jak i dużej. Co ciekawe, należy powiedzieć, że znacznie lepiej niż niejedna lustrzanka Sony" :D Inne ciekawostki to: po wybraniu ręcznego ustawienia ostrości na górze wyświetlacza LCD pojawia się skala odległości a w centrum powiększony fragment obrazu ułatwiający właściwe ostrzenie. Ręczne ustawienie ostrości można realizować na 3 sposoby: przyciskami jostika lewo-prawo, czarnym pokrętłem sterującym lub pierścieniem zooma wszystko na drodze elektr. W programach tematycznych jest też znane " zdjęcie na uśmiech", ale też nowość "szansa migawki"-tu opóźnienie migawki zredukowane jest do minimum/ pewnie kosztem ustawienia ostrości?/ Ze zdjęć przedstawiających LCD z polskimi napisami wynika,że zastosowano nowy, ciekawy interfajs. Pozdrawiam.
Tu znalazłam kilka fotek... http://olympus-imaging.jp/product/co...l#anc570uzZoom
Ciekawe, czy zoom cyfrowy rzeczywiście daje taką jakość jak na tych zdjęciach???
Mam możliwość styku z tym aparatem w pracy to postaram sie jutro zamieścić pare próbnych fotek z 570
Jeśli chodzi o jakość wykonania jest lepsza niż u poprzedników...do tego zoomowanie w pierścieniu...wyczuwalny skok przy powiększaniu. Jak go trzymam nasuwa mi sie podobieństwo do E-510...napewno sie go identycznie włącza :mrgreen:
Podziel sie też informacjami co do szybkości, ergonomi etc. Widać,że aparat jest już w sprzedazy/dystrybucji/ Na małej matrycy uochano sporo pixeli, zatem jakość fotek nie powinna być superowa, ale kto wie-postęp w oprogramowaniu mielącym dane może dać zadziwiajace rezultaty. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Kurak
SP570UZ TESTÂ : un album sur Flickr -testowe fotki, trochę małe, ale coś tam mówią o mozliwościach aparatu.
To jest fotka zrobiona w najwyższej rozdzielczości....przynajamniej była...na ISO 1600. Zwiększenie czułości na ISO 3200 powodowało że rozdzielczość spadała do 5 Mpx.
Jeśli chodzi o szybkość to jak na taki kompakcik jest wporządku. Troche zbyt wolno reaguje na naciśniecie przycisków np. wejścia w menu. Jeśli chodzi o dostęp do najważniejszych funkcji związanych z ustawieniami to rozwiązali to w bardzo podobny sposób jak w lustrzankach E-systemu. Przycisk OK i na ekranie pojawiają sie najważniejsze parametry. No i co ciekawe wkońcu jest możliwość podpięcia zewnętrznej lampy błyskowej.