Dzieki na pewno sie sprzyda, chociaz trzeba polowac na cos innego - cza sie rozwijac :)
Wersja do druku
Dzieki na pewno sie sprzyda, chociaz trzeba polowac na cos innego - cza sie rozwijac :)
Zaden plagiat, gdzies juz wczesniej te zdjecia widzialem bo ta Kobitka mi sie przypomniala, ale nie wazne za stary i sklerotyczny jestemCytat:
Zamieszczone przez vodnik
Byc moze zdjecia strongmanow i strongwomanki widziales na cyberfoto.net, tam tez umieszczalem linki.
Dzisiaj do zaprezentowania mam dla Was kilka fotografii krakowskich zachodow slonca.
1.
ExposureTime - 10/600 seconds
FNumber - 7.00
ISOSpeedRatings - 100
MeteringMode - Multi-segment
2.
ExposureTime - 10/300 seconds
FNumber - 8.00
ISOSpeedRatings - 100
3.
ExposureTime - 500/100 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
4.
ExposureTime - 10/1250 seconds
FNumber - 5.00
ISOSpeedRatings - 50
5.
ExposureTime - 10/2000 seconds
FNumber - 5.00
ISOSpeedRatings - 50
6.
ExposureTime - 10/1600 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
7.
ExposureTime - 10/1000 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
8.
ExposureTime - 10/6500 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
9.
ExposureTime - 10/500 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
10.
ExposureTime - 10/8000 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
MeteringMode - Spot
Fajnie upolowane zachody. Z niewiadomych przyczyn, najbardziej podoba mi się jednak zdjecie nr 3.
Vodnik jak zawsze siuuuuuuper. Swietnie ukazane zachody.... Nic dodac niz ujac. Pozdrawiam
Z miła chęcią i na poprawienie humoru obejrzałam sobie wszystkie fotki....... nie wiem dlaczego ale myślałam że widze wielbłąda , na tym zdjęciu gdzie są 2 kopy siana :lol:
Super fotki - oczywiście burzy jak dotąd nie złapałam - a tyle ich było :shock:
Dla mnie nr 1 jest najlepsze. Gdyby jeszcze nie bylo tej barierki na tle wody było by idealne. Fajna gra świateł, chmur, no i ta woda....
p.s.
jak mocno zdjęcia były obrabiane w programie?
@Ewci@ witam po dlugiej przerwie, dawno Cie tu nie bylo. Gdzies w tym watku Arram podal linka do strony z aktualnymi burzami, moze to Ci pomoze. Zycze powodzenia.
@Arram nie mozna miec wszystkeigo. Albo barierka, albo odbicia w wodzie. A nie chce mi sie obrabiac zdjecia metoda klonowania.
Co do obrobki w PS to odszumienie, wyrownanie horyzontu oraz ewentualnie Autolevel. Czasem tez zabawa z filtrami polowkowymi na poziomie do 10% przezroczystosci.
Tak właśnie nie było mnie bo sprzęt mi nawalił - czytaj komputer, burzy nie mam jak na razie szansy złapać bo mi bloki w koło zasłaniają większość nieba, no i przeprowadzkę mam na głowie ale postaram się wpadać - chocby po to aby obejrzeć sobie jeszcze raz twoje zdjęcia :D