Znalazłem w tym roku w końcu remiza, którego można by było fotografować bez nieba w tle, czy migoczących liści.
Wersja do druku
Znalazłem w tym roku w końcu remiza, którego można by było fotografować bez nieba w tle, czy migoczących liści.
Ptaszyska piękne, szczególnie remizy. Trochę się narobią przy tym wiszącym domku.
Zazdroszczę siedząc przyspawany do biurka:evil:
A tak spytam tradycyjnie, co u łosi słychać?
pojawiają się na Bagnie Ławki np. koło wieży widokowej. Czasem tuż przy szosie, czasem 100-400m od Carskiej. W tym i klępa z młodym.
moose remiz klasa!
Zawsze z ciekawością tutaj zaglądam.
Ostatnio przybyło sporo wspaniałych zdjęć.
Zazdroszczę dudków i żołn. Nigdy ich nie widziałam w naturze.
I pewnie nie zobaczę. Dobrze, ze tutaj mam taką mozliwość.
Pozdrowienia dla fotografujących.
Żołny jak zawsze wspaniałe. Zazdroszczę możliwości obserwacji tego gatunku.
Bardzo ładny model. W zeszłym tygodniu taki sam zabił się na szybie w moim domu, muszę coś z tym zrobić, bo to nie pierwszy taki przypadek.
Remiz pięknie wypatrzony, mój niestety w tym roku nie przyleciał. Wspaniały dudek, zawsze tylko je słyszę, niestety.
Pozdrawiam
Dudki zawsze z przyjemnością oglądam. U mnie nie ma ich niestety.
Muminek - 4.30 posłuchaj skąd nadaje i potem tam spróbuj powabić. Z reguły wcześnie rano hupkają z centrum rewiru.
Ostatnie polowanie to brodziec śniady, jedna sztuka paradowała przed obiektywem.
1.
2.
3.
A ta śmieszka usiadła metr przed czatownią i nie zmieściła się w kadrze.
4.
Pozdrawiam
Pozdrawiam !
Muminek wrzutka ekstra :-)
@Peter1976 do galerii, obydwa i to już! :D
Peter - cudne. Muminek także ładne.
pzdr
Weekend przeleciał, a tu pusto. Panowie, czyżby nikt nie znalazł chwili na czatowanie??
Ja zaczaiłem się po raz nie wiem który na krętogłowa, a tu takie cuda pchają się przed szkło.
Ja poki co robale, a z ptakow mam 3 tematy rozpracowywane, ale to jeszcze czas na zdjecia;)
pozdro
W głębi lasów znalazłem zaniedbany staw będący własnością ALP. Wygląda na to, że nie prowadzą tam zarybiania wędkarze ( niestety proceder ten czasami fatalnie wpływa na płazy i gady). Na brzegu, w wodzie i pod wodą kłębiły się zaskrońce, na oko kilkadziesiąt metrów bieżących :wink:. Wydawałoby się, że w porównaniu do ptaków fotografowanie węży to bułka z masłem- nic z tego, zaskroniec gad na słoneczku żwawy i przy kilkunastocentymetrowej głębi ostrości z trzydziestu może ujęć ostrych było ledwie kilka. Mam wielką ochotę wybrać się tam na dłużej bowiem miejsce jest wielkiej urody.
Lucas_g, chciałbym mieć czasem taką alternatywę przy fotografowaniu ptaków :wink:
witia, fajne strzały tylko światełko trochę za mocne .
roztoczol , zapomniany staw w lesie, to musi być super miejscówka :)
roztoczol - Twój zaskroniec bardzo mi się podoba. Miejsca z taką liczbą zaskrońców rzadko się spotyka - poproszę o więcej zdjęć. :grin:
Trznadel piękny, bardzo ładne kolory.
Piękny model złapany. Ja i kris70 czatujemy regularnie, tylko brakuje czasu na przeglądanie zdjęć:wink:.
Ładne scenki, czekam na kolejne zdjęcia z tego miejsca bo z opisu to wiele gatunków można tam pewnie spotkać. Pozdrawiam
---------- Post dodany o 12:21 ---------- Poprzedni post był o 12:19 ----------
W bardzo ciekawym miejscu go upolowałeś, ładny kadr. U mnie w ogrodzie też się już pojawiły w tym tygodniu. Pozdrawiam
Proszę o pomoc w identyfikacji stworka na zdjęciu.
W ubiegłym roku sfotografowany,tak przy okazji, na plaży.
Nie mam pojęcia co to jest?pewnie jakaś ropucha?
Pomożecie:roll:...:?:
Do wyboru mamy trzy ropuchy, bo tyle występuje w kraju, tylko jeden gatunek składa jaja również w słonej wodzie, jest to ropucha paskówka do tego występuje na wydmach, zielona to z pewnością nie jest, ta na zdjęciu bardziej przypomina mi ropuchę szarą ale co ona by tam robiła?
Stawiam,ze to ksiezniczka bedzie.Tylko trza by sprawdzic czy sie odczaruje.
Moze byc szara,sie nadela w czasie godow i na gigancie jest na wybrzezu morskim.
Poczytałem trochę o cechach charakterystycznych ubarwienia i wynika z tego że to szara, z wielkości zaś i miejsca występowania, że paskówka,tylko nie ma tego charakterystycznego paska,no i występowanie ,plaża ,blisko wydmy?
Może jest tak jak pisze Mirek , to szara na gigancie,zaszalała na koniec wakacji:mrgreen:
---------- Post dodany o 06:56 ---------- Poprzedni post był o 06:53 ----------
Wiesz,próbowałem ale do dzisiaj mam drętwe usta, ale mam co wspominać,pocałowałem szarą ,nadętą,nadmorską księżniczkę,sie mi trafiło:mrgreen:
Witam.
Podsumowując miniony miesiąc muszę przyznać że wraz z Muminkiem żeśmy się trochę napracowali:), kilka zasiadek i wiele krótkich rekonesansów zaowocowało wieloma fotkami. niestety nie zawsze takimi jakby się chciało :-( głównie koncentrowaliśmy na wszelkiego rodzaju Siewkowych zasadzając się na nich na rozlewiska Goczałkowic oraz na pobliskich stawach.
Oto kilka przykładów z tych zasiadek.
Załącznik 65290Załącznik 65299Załącznik 65298Załącznik 65297Załącznik 65296Załącznik 65295Załącznik 65294Załącznik 65293Załącznik 65292Załącznik 65291Załącznik 65300
@kris70: bardzo owocny miesiac poparty calkiem przyjemnymi fotami.
Brawo i gratulacje.
pozdro
Świetna "wrzuta" kris.
Gratulacje i pozdrowienia.
Kris70 bardzo udana wrzuta. Myślę, że jesteś dla siebie zbyt wymagający, kadry zacne godne pozazdroszczenia. :grin:
Dzięki wszystkim za dobre oceny, cieszę się że się wam podoba:)
świetne fotki. bravo
Cześć
Ucieszyło mnie dzisiaj to, że po paru miesiącach w końcu zdemaskowałem zwierzęta które się u mnie karmią - nie są to borsuki, lisy, ale jenoty ;)
Na ironię, dzisiaj nie zabrałem aparatu :-? z komórki zdjęcia nie warte pokazania. Przyszła parka z młodym, miałem możliwość obserwacji przez jakieś 0.5h, trochę ponagrywałem. Kolejna szansa w niedzielę, ale jutro EURO, jeśli nasi wygrają , nie sądzę że dojadę na zdjęcia ;)
Pozdrawiam
rol6 a było po pierwszej połowie tak pięknie.. szkoda, mimo to stosunkowo obiektywny wynik.
Dzisiaj jak znajdę nianię do dzieci to się wybieram na zdjęcia. Jak ktoś chce zerknąć, zamieszczam filmik nakręcony komórką. http://www.youtube.com/watch?v=ZA6Tt...ature=youtu.be
Pozdrawiam