Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt
Pierwsze, perspektywa nieciekawa, i grzywacz sie dusi w kadrze, na plus to, ze ptak jest ostry, od biedy jako srodowiskowy kadr ujdzie.
Drugie koszmarne kadrowanie, i nie mniej koszmarnie nietrafione z ostroscia, to dyskwalifikuje je jako zdjecie przyrodnicze i jedynie traktowac nalezy jako uzupelnienie wolnego miejsca na karcie.
Niby grzywacz prosty temat, a jak widac nie dla wszystkich...
pozdro
Nyny, na taką opinię właśnie liczyłam. Analityczną, absolutnie bezstronną i absolutnie zgodną z ocenami w galerii :mrgreen:. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam.
nyny - nie za surowo o tych grzywaczach? pierwsze moim zdaniem całkiem fajne, no ale ja to się na ptakach nie znam i byle ostre i wyraźne to mnie się podobać będzie
Ok, skoro kwiatki wymagają dopełnienia, to do kompletu parę robaczków [nie wiem, czy zapylają, ale przyjmijmy ;)]. Ewentualnych ortodoksyjnych foto-makro-robalo-maniaków od razu uprzedzam, że nawet nie próbuję aspirować do tej wysokiej półki :mrgreen:.
Jak większość, także moje foty paraprzyrodnicze są raczej odbiciem wrażeń niż wyścigiem na technikę odwzorowania. Zresztą, kto z nas nigdy nie uległ pokusie "cyknięcia" robala?
89.
90.
91.
:lol:
całkiem całkiem - dajesz znak że sezon na robale czas zacząć : )
No i proszę jakie fajne uzupełnienie fotografii galeryjnej. Motyle z pewnością działają jako zapylacze no bo skąd się wzięło: "Rzekła lilia do motyla - nikt nie widzi, niech pan zapyla...":wink::mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
glee
całkiem całkiem - dajesz znak że sezon na robale czas zacząć : )
To tzw. zapasy szufladowe, z którymi rzadko się wychylam.
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Ewentualnych ortodoksyjnych foto-makro-robalo-maniaków od razu uprzedzam, że nawet nie próbuję aspirować do tej wysokiej półki :mrgreen:.
MZ, jest całkiem nieźle, choć znacznie lepiej byłoby, gdyby GO była większa od grubości kartki papieru :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
wojtek1234
No i proszę jakie fajne uzupełnienie fotografii galeryjnej. Motyle z pewnością działają jako zapylacze no bo skąd się wzięło: "Rzekła lilia do motyla - nikt nie widzi, niech pan zapyla...":wink::mrgreen:
No, to obraz jeszcze o literaturę został uzupełniony. Mamy pełny zestaw :).
---------- Post dodany o 20:45 ---------- Poprzedni post był o 20:42 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
MZ, jest całkiem nieźle, choć znacznie lepiej byłoby, gdyby GO była większa od grubości kartki papieru :-P
Dlatego to bardziej obrazki niż makro. Ja lubię taką płytką GO się bawić.
W porownaniu do tych reszty gniotow i tych ideologicznie dopowiedzianych i tych nie, foty robali wypadly powiedzmy OK zwlaszcza 1 i 3.
pozdro