3 załącznik(ów)
Odp: obrazki amatora - apz.
Cytat:
Zamieszczone przez
merti
@Apz
@Masakrer - zle zatwierdziłem tekst w poprzednim poscie - powinno brzmieć -mnie te kolory też się nie podobają.
W AutoStitchu nie trzeba kopiować katalogu ze zdjęciami do folderu programu ;) Zaznaczasz grupę plików do łączenia i zaczyna pracę. W opcjach możesz sobie ustawić wielkość panoramy podając wymiar lub procentową wielkość obrazka, a także stopień kompresji przy zapisie jpg (domyślnie 75) ;)
Wskazałem kilkakrotnie podkatalog w katalogu ze zdjęciami z dnia i nie ruszał, po skopiowaniu dawał radę. Do ustawiania wielkości i kompresji nie doszedłem jeszcze.
@Tomasso - nigdy nie próbowałem Hugina.
Pierwsze fotki z Łeby - dzisiejsze poranne z główek portowych i polna wędrówki do Kluków.
318.
319.
320.
to trzecie mi się najbardziej podoba....
Najładniejsza jest ta rdzawa plama, smaczek w tym pejzażu (320).
318 fajne ,gdyby nie te głupie napisy,no i 320 ciekawe.
Zazdroszczę Ci miejsc do plenerów i cierpliwości w zgłębianiu tajemnic panoram ,ja jak na razie poddałem się .
1 załącznik(ów)
Dziękuję za wizyty i opinie.
@LeonAmator - ja takich napisów nie widzę, w czasie kadrowania,a i potem ich nie czytam, taką mam przypadłość.
To nasienne rude zielsko spróbuję jeszcze raz sfocić tak by rude było do samych nóg - jeśli tylko trafię ze światłem w końcu tygodnia - mama do niego godzinę samochodem.
Mam jeszcze jedno skrzące światłem na trzcinach i tataraku południowo-zachodnia zatoka Łebska w wieży widokowej w Klukach.
321.https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1315288912
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Wskazałem kilkakrotnie podkatalog w katalogu ze zdjęciami z dnia i nie ruszał, po skopiowaniu dawał radę. Do ustawiania wielkości i kompresji nie doszedłem jeszcze.
@Tomasso - nigdy nie próbowałem Hugina.
Pierwsze fotki z Łeby - dzisiejsze poranne z główek portowych i polna wędrówki do Kluków.
318.
319.
320.
Trójeczka - mbsz - najlepsza.
Pozdrawiam.
P.S.
Zainstalowałem tego "ICE" i ... jestem bardzo pozytywnie zaskoczony :)
Dzięki.
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 07:48 ---------- Poprzedni post był o 07:45 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
317b.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1314924306
Program windowsowego giganta zapisuje plik wynikowy jako warstwy - fotografie składowe i plik zespolony z wyrównywaniem ekspozycji także jako plik photoshopa. Spodobał mi się taki duży plik do dalszej obróbki.
Pierwszy raz spróbowałem nie dociągać ekspozycją po prawej , a zrobić to tylko kontrastem i raczej ujmować niż dodawać światła w szasie przcy nad tym plikiem. Czy tak jest lepiej?
A to mój plik końcowy. Warto kliknąć w miniaturkę - plik z niej jest większy.
Dziś wieczorem wyjeżdzam do Łeby - kolejne zdjęcia będą z drogi i znad morza.
AP.
Ta panoramka jest GIT.
Pozdrawiam.
Witaj apz, 320 naj, no i kolorki super :grin:
Bardzo grzebałeś przy nim czy kolor taki natiur?
1 załącznik(ów)
320. To pole nieznanej mi rośliny. Jak przejeżdżaliśmy wczoraj - już go wykosili częściowo. Dziękuję za wizyty - poniżej panoramka zachodniego końca Łebska zrobiona chwilę przed zachodem z...ambony myśliwskiej.
322.
Podobają mi się te eksperymenty z panoramami, postęp też widać, ćwiczenie czyni mistrza jak mawiają górale:). To czerwone poletko to tak mi się wydaje zwykła gryka przed zbiorem. Pozdrawiam
317b i 320 bardzo fajnie. Ciekawe kadry w połączeniu z kolorystyką dały piękny efekt :)