Oczywiście, zawsze jest problem do czego linkę uwiązać :P
Wersja do druku
Właśnie o te terminy mi chodziło, dziękuję bardzo.
Koledzy i koleżanki z forum,
Może znacie kogoś, kto chciałby rozpocząć przygodę z fotografią latawcową. Ponieważ od dłuższego czasu nie używam swojego zestawu, chętnie „oddam” go w dobre ręce.
W skład zestawu wchodzą:
Zestaw nie zawiera elektroniki do sterowania.
- FOTOKITE 160
- Łożyskowany zwijak + 120 m linki (80 kg)
- Foto RIG + 2 serwomechanizmy
- Aparat OLYMPYS FE120 + 1GB
Pozostałych informacji chętnie udzielę na email: lplonka@poczta.fm
Załącznik 65302Załącznik 65303Załącznik 65304Załącznik 65301
Witam wszystkich na forum!Piszę po raz pierwszy, jestem początkującym KAPerem (a właściwie to chyba KAFerem, bo jak do tej pory to kręcę tylko filmy z powietrza).Puszczam fotokite 180 już chyba ze trzy miesiące i w sprawy "początkujące" wprowadza mnie Jack. Zna już on kilka moich co bardziej żenujących przygód, których nie będę opisywał na forum publicznym :-)Moim celem jest samodzielne wykonywanie numerycznego modelu pokrycia terenu (NMPT) oraz ortofotomap (pracuję dużo z mapami na granicy branż CAD/GIS). Na razie sobie ćwiczę ze starą kamerą SD Panasonic miniDV, co ułatwia mi na początek - brak problemów z wyzwalaczem.Wybieram się na początku lipca do Łeby, czy ktoś może wie cokolwiek na temat programu imprezy?A oto jak do tej pory moje dwie najlepsze próby w serwisie photosynth (wreszcie w miarę stabilnie udało mi się podwiesić tą kamerkę):http://photosynth.net/view.aspx?cid=...7-9e89eed88e50http://photosynth.net/view.aspx?cid=...a-eea59edea40aZ nich udało mi się metodą SFM (program PMVS) dwa całkiem rozsądnej jakości modele pokrycia terenu:i drugi:Piotr Sadowski
Witaj w Klubie. Mam podobne zainteresowania. W chwili obecnej ćwiczę z oktokopterem
ale jeszcze mam duże trudności w sterowaniu nim. Za mało ćwiczę. A każdy błąd sporo kosztuje.
Zakupiłem więc symulator i na nim ćwiczy, tylko zbyt mało. Ażeby obniżyć koszty i uniezależnić
się od wiatru pod wpływem wspaniałych osiągnięć Jack i pozostałych kolegów z kluby postanowiłem
zająć się latawcami. Jestem w tej chwili na etapie kompletowania sprzętu.
Pozdrawiam.
Witaj shadowed, programu jeszcze nie znamy ale jestem pewien że zabawa będzie, jak zawsze zresztą. Przyjeżdżaj i oddawaj się z nami czynnościom towarzyskim i KAP/Ferstwem :)
A z wyzwalaczem problemu nie ma, albo interwał w aparacie, albo małe serwo z "paluszkiem" albo sterownik i kabelek.
Witam,
Czytam i czytam, ale przez 60 stron ciężko przebrnąć.
Dziś zanabyłem Fotokite 180 mam nadzieję że niedługo uda mi się coś tu pokazać.
Jednak troszkę roboty przede mną.
.....