Jedno słowo - BRAWO
Wersja do druku
Jedno słowo - BRAWO
kapitalne
ukazuje piękno, potęgę i grozę gór..
Świetny materiał. Brawo
Witam !
Material ok ale jest co mozna w przyszlosci zmienic.
Postaraj sie aby laczone frazy nie przechodzily skokowo.
Lepiej sie oglada jak laczenie przebiega z efektem lagodnego przenikania sie jednego przejscia obrazu w drugi.
Pozdrawiam
Niestety, pozwolę się nie zgodzić. Łączenie ''miękkie'' jest nadużywane (podobnie jak zoom albo krzywy horyzont) i jest modą ostatnich dekad. Klasyczna szkoła filmowa pozostawia to wśród efektów specjalnych, na specjalne okazje. A ja jestem raczek klasyk z zamiłowania :)
Inna sprawa, że przenikanie czasem nie rozprasza tak jak łączenie twarde, ale raczej pozostawiam do dla grafik i zdjęć. Dużo też zależy od synchronizacji z dźwiękiem, jeśli go brak, czasem lepiej wejść w przenikanie, ale jeszcze lepiej nie dopuszczać do braku zgrania z audio (mam na myśli synchro w sensie kompozycyjnym, nie technicznym).
mnie się podoba, ale po co Ci kamera, czy nie zrobiłbyś tego PENem?
Zrobiłbym, ale to projekt komercyjny, który pokazuje możliwości tych dwóch obiektywów z tym modelem kamery. Pen się przydał do kręcenia programów ze studia, które ukażą się na dniach.
Tak na marginesie, ta cała kamera to zwykły NEX w obudowie kamery i niestety ograniczony względem oryginału (brak rawów w trybie foto, nie wiem też jak z poziomem audio w oryginale, ale tu jest tylko auto). Na nieszczęście postanowiono pozostawić możliwość robienia zdjęć, przez co filtr AA jest zbyt słaby jak na obraz HD i daje bardzo niemiłą morę właściwie na wszystkim. To, że jej nie widać tak bardzo, to zasługa temporal smoother i wcześniejszej obróbki w szopie.
Na moje oko nie ma tam pełnej rozdzielczości HD tylko jest jakaś interpolacja, ale to dotyczy chyba większości filmujących aparatów, o czym już kiedyś wspominałem.
Zapraszam na kolejną moją prezentację, tym razem Samyanga 16mm w wersji V-DSLR, czyli z bezstopniowymi pierścieniami odległości i przysłony, przystosowanymi do systemów follow focus (precyzyjnych regulatorów do pracy w czasie rzeczywistym). Tym razem jest to filmik nakręcony na stole bilardowym i składa się z ponad 60 ujęć trwających średnio około sekundy. Ścieżka perkusyjna to odgłosy widocznego stołu, załadowane do samplera.
http://youtu.be/O-eBTOTI0xg
Filmy żyją sobie teraz w osobnym wątku, a ja po dłuższej przerwie zapraszam na zdjęcie, takie powitalne na rok 2014, zrobione właśnie w nowy rok, gdy większość ludzi jeszcze spała. Taką mamy ładną zimę, z żywymi kolorami :)
Załącznik 107284
Zrobione Canonem 60D i Samyangiem 10mm.
Wracam do starego wątku, ponieważ strona po zmianie znowu będzie regularnie odświeżania. Dziś kilka zdjęć i słów na temat E-M10 i 14-150
http://przypadkiadama.com/14.htm#140920