Odp: Robert1088 - fotografie
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Jak będziecie takie coś organizować bliżej mnie to daj znać.....:grin:
Bardzo mi się to podoba, rozbudza wspomnienia z dzieciństwa kiedy bawiliśmy się w wojnę. I nikt nie chciał być Niemcem...:wink:
Za moich czasów każdy chciał być Jankiem Kosem :D
Seria bardzo ciekawa. Oni odtwarzają jakieś konkretne bitwy lub wydarzenia z czasów wojny, czy tylko się przebierają?
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Hmm, no nie wiem, te twarze takie fioletowe, mnie ta wersja się nie podoba.
ja je miałem pogorszyć a nie poprawić..... :wink:
Krakman ja może bym ciut ocieplił, ale dzięki za przeróbkę .
Mirek - dobra robota .Chłopaki ja tak nie potrafię .
Ahutta różnie ,ale w większości to rekonstrukcja etapu wojny, np ci niemieccy komandosi z ostatniej wrzutki repreztowali oddziały które miały za zadanie odszukać i zabić gen Tito teren Jugosławia .
Zresztą część z rekonstruktorów posiada niemałą wiedzę historyczną, ale to nie temat na to forum .
384
Ta pani np. przeprowadziła długi wykład na temat ran i amputacji kończyn w warunkach wojennych .
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
384
Ta pani np. przeprowadziła długi wykład na temat ran i amputacji kończyn w warunkach wojennych .
Sanitariuszka jak żywa :D
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
Chłopaki ja tak nie potrafię .
Potrafisz.Tylko nawet chyba nie probujesz.W sumie to prosta sprawa.
Pokombinuj tak.Barwa i nasycenie-zmniejsz nasycenie.Pozniej opcja dopasuj kolor.Intensywnosc zwieksz,nie neutralizuj.Pozniej znowu to samo jeszcze raz.Za drugim razem mozesz zafajeczkowac i neutralizowac.Pozniej dodajesz szum.Zabawa w filtry artystyczne-ziarno blony filmowej lub inne.Na koniec filtr fotograficzny w wybranym kolorze i zapisac.
Mozna tez bardziej skomplikowac ,ale na poczatek to wystarczy.Z reszta nie bede sie wymadrzac.
A skoro sie podobaja to moze tez takie??Co?Załącznik 99988Załącznik 99987Załącznik 99989
Świetene foto Robert.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Nie ma szans, żeby taka stara klisza tak wyglądała. No i negatyw powinien być ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Potrafisz.Tylko nawet chyba nie probujesz.W sumie to prosta sprawa.
Pokombinuj tak.Barwa i nasycenie-zmniejsz nasycenie.Pozniej opcja dopasuj kolor.Intensywnosc zwieksz,nie neutralizuj.Pozniej znowu to samo jeszcze raz.Za drugim razem mozesz zafajeczkowac i neutralizowac.Pozniej dodajesz szum.Zabawa w filtry artystyczne-ziarno blony filmowej lub inne.Na koniec filtr fotograficzny w wybranym kolorze i zapisac.
Mozna tez bardziej skomplikowac ,ale na poczatek to wystarczy.Z reszta nie bede sie wymadrzac.
A skoro sie podobaja to moze tez takie??Co?
Załącznik 99988Załącznik 99987Załącznik 99989
zaraz wpadnie Grizz i oberwiesz za ramkę ;-) Ta pajęczynka na ostatnim jest odlotowa :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Nie ma szans, żeby taka stara klisza tak wyglądała. No i negatyw powinien być ;)
Ach to tylko zabawa ,chyba.Ale skoro...Specjalnie dla Ciebie.A wywolac to se sam wywolaj.Ja tylko scana zrobilem i w kolorze niemaskowanego i czarno bialego.Załącznik 99991Załącznik 99992A tera ide se piwo wypic.:mrgreen: