Dzięki za komentarz!
Co do jadalności owadów doświadczeń nie mam - jedyne co wiem to to że w Afryce i na Bliskim Wschodzie podczas inwazji szarańczy ludzie się ją objadali.
Samica darownika przedziwnego:
6922.
Załącznik 254233
Wersja do druku
Dzięki za komentarz!
Co do jadalności owadów doświadczeń nie mam - jedyne co wiem to to że w Afryce i na Bliskim Wschodzie podczas inwazji szarańczy ludzie się ją objadali.
Samica darownika przedziwnego:
6922.
Załącznik 254233
Dobrze "przyłapany", a pasażer pewnie przeskoczył z ofiary... :)
Nie ma co zadawać takich pytań , zwłaszcza tutaj. Bo tu się kocha robale, anie wrzuca do gara.
Ale sam możesz przetestować jak smakują owady i zdać nam relację.
Będziesz miał okazję, aby się odnieść do tych "pogadanekTV". Czy to jakiś sens czy raczej nie.
Jak by co, to smacznego. :)
A niech tam... Dorzucę jeszcze swojego robala, którego oczywiście bym nie zjadł. :)
6922
Załącznik 254235
.
Owad ładny, też bym go nie zjadł...
Młoda modliszka europejska:
6923.
Załącznik 254244
Ciekawe czy uda mi się wypatrzyć u siebie poza kleszczami i pająkami jakieś modliszki :)
Czyli jednak zainteresowania potrawami z owadów specjalnie nie ma.:) I wcale się nie dziwię. :)
Wyszomir zapewne napisze "a fuj, jaka paskuda. :)
.
6922 Hmmm...latający skorpion?
Natura dziwne rzeczy produkuje. To ponoć też służy do "kłucia". Tylko ze samicy. :)
Pewnie Wyszomir może coś więcej dodać w tym temacie, bo ja się nie znam,.
Na pewno nie o tej porze roku - jeszcze się nie wykluły z kokonów. W ubiegłych latach pierwsze modliszki spotykałem w drugiej połowie lipca - były już dość podrośnięte, zatem przypuszczam ze wylęgły się kilka tygodni wcześniej ale zapewne nieźle się w głębi trawy ukrywały.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Pozostawmy potrawy z owadów tym, którym smakują one najbardziej - pająkom, łowikom, modliszkom... Dzięki temu będziemy mieli ciekawe sceny do fotografowania:-)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Samica tygrzyka paskowanego:
6926.
Załącznik 254279
6927.
Załącznik 254280