A mnie sie podoba "cicinka" z tym zalotnym wloskiem w oku:grin:
Wersja do druku
A mnie sie podoba "cicinka" z tym zalotnym wloskiem w oku:grin:
Wanilia, cały czas kombinuję ze światłem. Znudziło mi się bezcieniowe świecenia dużymi softami. Kiepsko mi jeszcze wychodzi to mieszanie z ostrym, ale ćwiczę.
Miron, chciałbym umieć tak majtać suwakami w programach. Twoja wersja lepsiejsza.
Pozdrawiam
Na warsztatach świecili samym beautydishem z plastrem miodu plus blenda- efekty były naprawdę ciekawe. Do galerii wrzuciłam jedno z ostatnio obrobionych zaległych materiałów.
Jeśli takim dysponujesz - kombinuj :) ja na razie nie posiadam
Mam w studiu beautydisha na dużą lampę, mam też malutkiego na lampę reporterską. Lubię światło z tego ustrojstwa. Ostatnio biorę się za bary z ostrym światłem, ale jest IMHO po stokroć trudniejsze do okiełznania niż bezcieniowe z dużych softboxów.
Tymczasem wrzucam fiksografię, bo dawno tych cudaków w wątku nie było:
1453
A dodaj se ze cztery kierunkowe i sie baw:-P
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Sam robiles czy kupowales? bo wg tego mozna samemu zrobic
http://davidtejada.blogspot.com/2008...or-sb-800.html
Ja na majzy zawsze och-ach, więc dzięki.
O studyjniakach się nie wypowiadam aczkolwiek bluza prześwietna i brak światła na twarzy oddala modelkę w cień.
Portret szczerbola - przedni :D
Rafał,
Portrety mlodej z ostrym swiatłem podobają mi się, oczy też, chociaż można by wybrzydzać.
Ten z dominującym światełkiem z lewej bardzo mi leży, światło odwazne, ale nieźle spożytkowane, może włosy z prawej strony modelki zbyt naświecone, ale to drobiazg, bo twarz, twarz panie fotografie jest na miejscu, wyrzeźbiona. Drugi portrecik z bluzą też jest przyciagający oko i wymowny.
Co zauważam na Twoich portretach? -Po prostu widzę Twoje podejście do ludzi. W skrócie mówiąc masz talent po pierwsze do "ustawienia" modela, po drugie do ujęcia, po trzecie do strzelenia w odpowiednim momencie. Obiekt jest Ci posłuszny, nie wchodzi w drogę, tylko towarzyszy. Rzadka umiejętność.
Pzdr, TJ
Ja zamierzam (kompletuje "skladniki") zmontowanie takiego czegos:
http://www.motleypixel.com/forum/ind...opic,80.0.html
:twisted:
T.
Choć uwielbiam wszelkie samoróbki to kupiłem komplet akcesoriów na lampy reporterskie - beauty dish, mały softboksik, wrota i strumiennica z plastrami miodu. Do tego dwie parasolki, jedna duża, druga mała i można cuda wyczyniać (o ile się potrafi, ja jeszcze cudów portretowych wyczyniać niestety nie potrafię). Plus oczywiście komplet blend, od wielkiej (złożenie dwumetrowej blendy wymaga co najmniej dwóch fakultetów. Ja mam niestety tylko jeden) do malutkiej.
Słuszna uwaga. Wezmę ją sobie do serca. Bez problemu można taki blik dorobić w programie.Cytat:
Zamieszczone przez Wanilia
Gdyby obiekt próbował mi się sprzeciwić to ściągnąłbym pasa. W końcu to moje dziecię pierworodne. ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Tadeusz
Miło Cię widzieć Tadeuszu. Szkoda, że tak rzadko ostatnio zaglądasz na olkowe forum.
Aga, dopóki choć jednemu człowiekowi (prócz mnie) będą się podobały fiksografie, dopóty będę je pstrykał.Cytat:
Zamieszczone przez Bufetowa
Thomasso, dzięki że wpadłeś.
Tymczasem kolejna fota streetfoterska. Nikomu nie podobają się ptaszory? W takim razie nie wrzucę ich do mojej galerii. Kij im w oko. ;-)
1454
Ja też lubie ostatnią fiksografię :)