-
Odp: Eddie - moje zdjecia
Moja mama prenumerowała takie pismo o szyciu, "Burda" się nazywało. Takie fotografie tam były: panie bez rzęs, bez rysów twarzy, bez wyrazu, ze szklanym spojrzeniem paciorkowatych oczu, za to z przedziwnym malunkiem na obliczu. Jak miałem 12 lat uważałem te zdjęcia za piękne. Teraz mnie to wkurza.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
[...]Na mój gust tylko ciut za bardzo wygładzona skóra.
Rafał Czarny jest innego zdania :)
---------- Post dodany o 19:27 ---------- Poprzedni post był o 19:14 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Ja zawsze marudzę jak za mientko. A teraz jest ładnie, nie trza PSuć. Miękkie to są dobre suchary. ;)
Andtor jest innego zdania ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Ja to widzę inaczej. Doświadczony fotograf pokazuje zdjęcie. Ale chłop jest mądry, trzyma mocz i pewnie myśli - jestem doświadczony, ale doświadczenia nigdy dość. Drugi doświadczony fotograf poświęcił swój czas (a mógł w tym czasie np. zdradzać żonę z zapoznaną w necie nastolatką ;) ), by pokazać zdjęcia w inny sposób.
Tak to mniej więcej wygląda. :)
Przyznam jednak, że potrafi to być irytujące, gdy nagle z wątku autorskiego robi się konkurs talentów i ilu odwiedzających, tyle nowych wersji wydarzeń na obrazku się pojawia.
Tak więc, gdy wskakuje Mirek i zamiast opiniować pokazuje co sam ma do zaproponowania, to jest ok. Facet jest kompetentny i ma sporo ciekawych rzeczy do przekazania. Gdy jednak kilku odwiedzających robi to samo, to już gorzej. Pamiętajmy, że autorzy w swoich wątkach pokazują prace przede wszystkim po to, żeby przeczytać opinie na ich temat, nawet negatywne :)
A tak w ogóle to bardzo się cieszę, że ktoś tu jeszcze zagląda :)
-
Pokazanie zdjęcia jest równoznaczne z przyzwoleniem na jego ocenę. Nawet, a zwłaszcza wtedy(!), gdy osoba oceniająca jest "niekompetentna". Gdyby było inaczej, filmy mogliby oceniać tylko reżyserzy, a książki tylko inni pisarze. Lud ocenia foty. Lud wszedł do śródmieścia.:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
stillwater
Pokazanie zdjęcia jest równoznaczne z przyzwoleniem na jego ocenę.
Jak najbardziej. Ale nie na publikowanie go w formie zmienionej przez inną osobę. Jeszcze bym to zrozumiał w sytuacji, gdy początkujący użytkownik publikuje zdjęcie i prosi o jego korektę. Ale nawet wtedy wypadałoby dać z siebie wszystko i zaprezentować jedną wersję obrobioną w najlepszy sposób, w jaki tylko potrafimy, a nie pięć różnych, na których beztrosko testujemy sobie wszystkie możliwe filtry w Lightroomie.
-
Kiedys byl taki watek o tym czy wstawiamy inne wersje autorowi pokazujac zamiast pisac elaboraty czy nie.Z tego co pamietam wyszlo,ze ten co sobie nie zyczy mial to jakos napisac,czy w inny sposob zasygnalizowac.Moze by tam przeniesc te dyskusje.Bo troche to niekulturalnie obgadywac i pouczac uczestnikow w watku przez innych (nie dotyczy autora watka).
Ps Nie mam LR wiec to moze nie o mnie chodzi z tymi masowkami
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Ja zawsze marudzę jak za mientko. A teraz jest ładnie, nie trza PSuć. Miękkie to są dobre suchary. :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Andtor jest innego zdania ;)
Oj tam zaraz innego, wcale nie. Pomarudziłem tylko, że skóra odrobinę za mientko (gładko) na mój gust. Poza tym ładnie, nie trza PSuć, że powtórzę za Rafałem Czarnym:)
-
Oryginał fajny. Gdyby nie było oryginału, to Mirkowe też bym chwalił ;)
-
Po namyśle przyznaję rację: oryginał fajny. Najlepiej oddaje bezdenną martwotę oblicza modelki.:wink:
-
@Droplet ja też nie widzę różnic między pierwszymi dwoma Mirkowymi. A monitor też mam, pisze Samsung ;)
Za Rafałem - wolę ostre, z Mirkowych pierwsze
@Eddie - oryginał mi się podoba m.in. za pomarańczową fakturę skóry
-
Cytat:
Zamieszczone przez
stillwater
Po namyśle przyznaję rację: oryginał fajny. Najlepiej oddaje bezdenną martwotę oblicza modelki.:wink:
Zanim.coś napiszesz upewnij się, że ręce są podłączone do mózgu.
-
Spokojnie, więcej dystansu.:) Dzieło niewatre takich emocji. Gdybyś portret zatytułował "Monidło" albo "Pół-monidło", byłoby ok., a tak - wycięta z pomarańczowego kartonu kicha. :wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
stillwater
Spokojnie, więcej dystansu.:) Dzieło niewatre takich emocji. Gdybyś portret zatytułował "Monidło" albo "Pół-monidło", byłoby ok., a tak - wycięta z pomarańczowego kartonu kicha. :wink:
No wlasnie.Spokojniej,kulturalniej bo kultury wypowiedzi nigdy za wiele.Mozna negatywnie opisac,ale po co zaraz obrazac.Ja rozumiem,ze trudno jest co niektorym wyrazic negatywna opinie bez trzepakowego dialektu.Wiec jesli to niemozliwe to moze lepiej tylko popatrzec.Czasem takie patrzenie jest korzystniejsze,bo tekst to mozna przeczytac i pozniej jak palcami pokazuja to i kartonu pod reka brakuje aby sie schowac,nawet pomaranczowego
-
Cytat:
Zamieszczone przez
stillwater
Chyba niezbyt fortunne wejście na forum. :evil:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Chyba niezbyt fortunne wejście na forum. :evil:
Jakie wejście? Przecież granica między krytyką a chamstwem została przekroczona w poście #2288 "lud" niech się opamięta,
albo wraca skąd przyszedł.
---------- Post dodany o 16:55 ---------- Poprzedni post był o 16:53 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No wlasnie.Spokojniej,kulturalniej bo kultury wypowiedzi nigdy za wiele.Mozna negatywnie opisac,ale po co zaraz obrazac.Ja rozumiem,ze trudno jest co niektorym wyrazic negatywna opinie bez trzepakowego dialektu.Wiec jesli to niemozliwe to moze lepiej tylko popatrzec.Czasem takie patrzenie jest korzystniejsze,bo tekst to mozna przeczytac i pozniej jak palcami pokazuja to i kartonu pod reka brakuje aby sie schowac,nawet pomaranczowego
Ech, nie wymagaj Mirek zbyt wiele od dzieciaka, którego zdjęcie "wkurza" ... .:evil:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Jakie wejście? Przecież granica między krytyką a chamstwem została przekroczona w poście #2288 "lud" niech się opamięta,
albo wraca skąd przyszedł.
... .:evil:
Też mam takie właśnie wrażenie i dałem temu wyraz jak należy.
-
Pierwsze upomnienie. Przypominam, że na forum obowiązuje konstruktywna krytyka. Niekulturalne wypowiedzi nie będą tolerowane.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
stillwater
Ja się nie znam na fotografii. Chętnie zobaczę dzieło warte emocji. Zawsze się czegoś nauczę.
-
Ahutta, ja też się nie znam, ale co tam, fotka nawet ciepła jeszcze:
58.
-
No to jeszcze w takim ujęciu.
59.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
No to jeszcze w takim ujęciu.
59.
Niebieściutkie jakieś takie nienaturalne wyszło. przyszarzyłbym trochę... Fajna chałupa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Niebieściutkie jakieś takie nienaturalne wyszło. przyszarzyłbym trochę... Fajna chałupa.
Tego typu zdjęcia są jak tłumaczenia: wierne nie są piękne, piękne nie są wierne ;)
-
a mi jakoś ta niebieskość leży i bym nic nie zmieniał, a niech jest bluewindows :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Tego typu zdjęcia są jak tłumaczenia: wierne nie są piękne, piękne nie są wierne ;)
Ty piszesz o oczywistych oczywistościach , ja o moich preferencjach kolorystycznych. W sumie się obaj rozumiemy jak sądzę.
Odzwierciedlenie rzeczywistości potrzebne jest tylko do gazety. W pozostałych przypadkach będą tylko interpretacje.
-
ewentualnie windowsblue (ma być nideługo :lol: )
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ty piszesz o oczywistych oczywistościach , ja o moich preferencjach kolorystycznych. W sumie się obaj rozumiemy jak sądzę.
Odzwierciedlenie rzeczywistości potrzebne jest tylko do gazety. W pozostałych przypadkach będą tylko interpretacje.
Dokładnie. Zgadzam się z tym absolutnie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Ahutta, ja też się nie znam, ale co tam, fotka nawet ciepła jeszcze....
Niezłe zestawienie architektury.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Mi się podoba. Jakie by to niebo nie było, taka gigantyczna szklana powierzchnia odbije to i zleje się kolorystycznie z niebem.
-
APZ "nakrzyczał" na mnie, że wsiąkłem i nawet zdjęć nie pokazuję. No to takie dwa z sesji dla sklepu internetowego...
60.
61.
-
Podoba mi się. Prosto, bez przekombinowania, dobrze oświetlone.
-
Dzięki, Epicure. Ryśkowi też dziękuję :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
... No to takie dwa z sesji dla sklepu internetowego...
60.
61.
Oba mi się podobają. Fajne światło, szczypta humoru.
Cieszę się ,że wracasz czasami . Brakowało mi trochę świeżych fotografii w tym wątku. Zawsze poprawnych, dobrze podanych, cieszących oko.
Dawaj ślad, że żyjesz, fotografujesz, jesteś. Nawet jak bardzo zajęty teraz jesteś.
Pozdrawiam AP.
-
-
Dzięki za wizytę, panowie.
-
Obydwa zdjęcia mile dla oka ... ale osobiście bardziej wolę drugie ... jest z takim ... pazurem ;)
-
59 ciekawe, ciekawy byłby efekt W&B
-
Naturalne takie, i czyste. Podoba się.
-
61. definitywnie na tak :D
-
Miło mi, że zajrzeliście :)
Bahtek, gdzieś hen wstecz w tym wątku mam taki motyw w BW - fakt, to sie sprawdza, jednak nie można pomijać kolorów, gdy są ciekawe.
APZ, będę się starał :)
-
Ciekawa wstawka - świetnie opanowałeś światło.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Ciekawa wstawka - świetnie opanowałeś światło.
Piękne dzięki za dobre słowo. Za niedługo, w wolnej chwili wrzucę jeszcze coś z tej "taśmy". :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Piękne dzięki za dobre słowo. Za niedługo, w wolnej chwili wrzucę jeszcze coś z tej "taśmy". :)
Ooo! Eddie się budzi ze snu zimowego! :-D
Fajne foteczki i światło, czekam na ciąg dalszy "taśmy".