jeden tulipanek.....:roll: ??.....tak zapodaj tulipany !!
Wersja do druku
jeden tulipanek.....:roll: ??.....tak zapodaj tulipany !!
Załącznik 62831
to ja tez dam, własne ale zeszłoroczne :)
Jak sie to nazywa.Kwiaty wielkosci okolo 5-7 cm liscie jak od lilaka ale wiotkie pedy,pnie sie i lubi cien(chyba)Załącznik 62854
Dzieki Za to masz tulpa tegorocznego.Cos im tam nie pasuje bo liscie maja pomarszczoneZałącznik 62855
Albo wirusowe porażenie jak pisze tropic, albo te przebarwienia sa cechą odmianową właściwą tulipanom tzw, papuzim. Liści nie widać, bo w sposób naturalny gausowsko się rozmyły. Ale już Ty Mirek najlepiej wiesz co tam posadziłeś. A jak jeszcze powiesz że to tegoroczny z gruntu a nie szklarniowy....
Jak tulipanki, to tulipanki.
Jeden "zzieleniał" ciut - z zazdrości :)
Pozdrawiam.
Tak-to tegoroczny,U mnie juz zonkile,narcyze przekwitaja.Na kwiatach nic nie widze,liscie sa czyste bez paskow i przebarwien,tylko krawedzie maja pofalowane.Na kwiat nie zwracam uwgi bo mam nawet takie z kurzajkami wypryskami ,w roznych barwach i formach.
Mnie to nie martwi bo dwa worki takie po 40 kilo cebulek tulipanow dostaje co roku.We worku mam ze 20 woreczkow mniejszych-posegregowane.Nie oplaca sie tego zbierac,segregowac,przechowywac.Chyba,ze cos takiego co naprawde zachwyci,ale to na drugi rok i tak inne wyrosnie.Wersje przedprodukcyjne ze softem 0,7:mrgreen::mrgreen:
Z babcinego ogródka, taki drobiazg, bo na większe okazy trzeba będzie jeszcze poczekać.