Heh, to kurde drozej jak u mnie?
Wersja do druku
Ukraińcy na Euro też zrobili ceny hoteli z kosmosu, i zostali z ręką w nocniku.
I dobrze chytry dwa razy traci.
Oj tak pod sciane do rozstrzelania bym nie stawial od razu.Cena paliwa do kajaka jest dosc skomplikowana jak dla nas samochodziarzy.I tu u mnie i napewno w Polsce.
Wiem ze inaczej sie rozlicza jak jest dostep do wyplyniecia z tego tankowania poza strefe celna,na pelne morze....Stosuja inne odliczenia rabaty w pozniejszych rozliczeniach.Inaczej rozlicza paliwo do celow prywatnych a inaczej do panstwowych,tam jeszcze jest roznica czy zuzywa je uczac innych,szkolac czy pokazujac innym jak jest ladnie dookola.
To,ze na plocie jest napisane **** to nie znaczy,ze ona tam jest-wystarczy polizac i sprawdzic czy drzazga nie wlazla.
Mirek54 dla celow turystycznych nie ma zadnych rozliczen, podplywam pod bunkier paliwowy i tankuje sobie paliwo a, ze w marinie Swinoujscie facet sobie tyle zyczyl taki mial kaprys, kilkaset metrow dalej paliwo w Orlenie bylo o 0,40 zl tansze wystarczylo podplynac sobie i zatankowac. Wiekszosc armatorow jachtow podstawia jacht zatankowany a czarterujacy musi na koniec rejsu oddac jacht z pelnym zbiornikiem.
Tak.Bylem swiadkiem jak tankowal moj znajomy .Chyba 500l bral.Bral u drozszego mimo,ze taniej bylo po drugiej stronie.Jednak bral tu gdzie drozej,bo obok w knajpce kelnerka miala ladniejsze nogi.Taki mial kaprys.A piwo tez mieli drozsze.Po prostu nie wypadalo tankowac gdzie taniej,inni obserwuja i pozniej przy golfie na trawie obgadaja.Obciach bedzie.
Mirek54 zgodze sie pod jednym warunkiem kto za jaka kase plywa :-)
W AAlborgu stalo sobie takie plywadlo...:-)
Bunkier i latarnia w Skagen...
Gdansk...WOPR oraz Straz Miejska patrolowala intensywnie Motlawe w czasie Euro 2012...:-)
Flota rybacka port Wladyslawowo.
Kto pierwszy doplynie do Gdyni...:-)
Takie skarpety na zimne wody to marzenie....:-)